Şanlıurfa'nın Lezzetleri Tescilleniyor Urfa'nın 2 Lezzeti Tescillendi;

Şanlıurfa'nın Lezzetleri Tescilleniyor Urfa'nın 2 Lezzeti Tescillendi

Urfa'nın lezzetli yemekleri tescilleniyor....

Şanlıurfa'nın lezzetleri, Urfa Yemekleri tescilleniyor.

Şanlıurfa'nın geleneksel lezzetlerinden olan peynirli helvası ve yaz sofralarının vazgeçilmesi bostana, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla coğrafi işaret tescili aldı.

Şanlıurfa’nın geleneksel lezzetlerinden olan peynirli helvası ve yaz sofralarının vazgeçilmesi bostana, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla coğrafi işaret tescili aldı. Şanlıurfa’nın geleneksel lezzetlerinden olan peynirli helvası ve bostanası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla coğrafi işaret tescil belgesi aldı.



Bu tesciller ile birlikte Şanlıurfa’nın coğrafi işaret alan ürün sayısı 41’e yükseldi.

Peynirli Un Helvası Yapımı (Urfa Usulü) İçin Malzemeler 2 su bardağı un 2 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 250 gram tereyağı (veya margarin) 250 gram tuzsuz taze peynir.

Peynirli Un Helvası Yapımı (Urfa Usulü) Nasıl Yapılır? Un ve yağ orta boy tencerede kısık ateşte 1 saat boyunca sararana kadar kavrulur. Hiç boş bırakılmaz ve sürekli aynı yönde kavrulur (küsmemesi için). Daha sonra kaynamış şekerli su yavaş yavaş kavrulan unun üzerine eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Pişmeye yakın helvanın unsu tadı gidince peynir eklenir. Tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte peynir eriyinceye kadar bekletilir. 10 dk dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. Peynirli Un Helvası Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Un helvasını kavururken rengini alması için harcayacağınız süre değişebilir. Kısık-orta ateşte sürekli karıştırarak un pembeleşene kadar kavurmalısınız. Tarifte tuzsuz yöresel peynirlerden veya marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz tuzsuz dil peyniri kullanabilirsiniz.





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum