Şanlıurfa'da GES Projesi için CHP Milletvekilleri Saha Tespiti Yapacak;

Şanlıurfa'da GES Projesi için CHP Milletvekilleri Saha Tespiti Yapacak

CHP Milletvekilleri GES için Urfa'da saha tespiti yapacak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki CHP heyeti, 10 Eylül’deki Şanlıurfa ziyaretinde, Kılıçdaroğlu'nun yöre çiftçilerine vaat ettiği GES için saha çalışması yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki CHP heyeti, 10 Eylül’deki Şanlıurfa ziyaretinde, Kılıçdaroğlu'nun yöre çiftçilerine vaat ettiği GES için saha çalışması yapacak.

CHP İl Başkanı Ferhat Karadağ, Urfa gezisine CHP'nin Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık'ın  katılacağını bildirdi. Karadağ'ın verdiği bilgiye göre, 11 Eylül Cumartesi günü Şanlıurfa Barosu Tahir Elçi konferans salonunda Saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak. Buradaki toplantıya STK ve çiftçi temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 

TAŞLIK ARAZİLERDE YER TESPİTİ YAPACAKLAR

Şanlıurfa programına ilişkin bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın,  Şanlıurfa'daki saha incelemeleri sırasında Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projeleri için düşünülen tarıma elverişsiz taşlık arazilerde yer tespiti yapacaklarını ve kamuoyunu bu anlamda bilgilendireceklerini bildirdi.

Türkiye’de son bir yılda enerji fiyatlarının fahiş oranda arttığına dikkat çeken Akın, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımızın Aralık 2021’de gündeme getirdiği ‘çiftçiye ücretsiz elektrik’ vaadinin ardından tarımsal sulama tarifesine 1 Ocak’ta yüzde 90 oranında zam, 1 Mart’ta göstermelik KDV indiriminin ardından 1 Haziran’da yüzde 15 zam ve son olarak 1 Eylül’de tekrar yüzde 20 oranında zam yapıldı. Başka bir deyişle tarımsal sulama, yıl başından bu yana yalnızca 9 ayda yüzde 143 oranında zamlandı. Yani çiftçimizin tarlasını sulamasının maliyeti neredeyse 2,5 kat arttı.

'İKTİDARIMIZDA TARIMSAL SULAMA ÜCRETSİZ OLACAK'

Geçimini tarım ve ticaretten sağlayan, ancak elektrik faturasını ödemekte zorlanan esnaf ve çiftçilere destek olmak adına girişimci devlet modeliyle kamu öncülüğünde yatırım yapılması gerekmektedir.

Şanlıurfa’da başlatacağımız bu projeyi tüm Türkiye geneline yayarak iktidarımızın ilk günü tarımsal sulama abonelerine önce tarımsal sulama tarifesinde yüzde 50 indirim, iktidarımızın ikinci yılında ise tamamen bedava yapmak üzere çalışmalarımızı planladık. Kamu tarafından yapılacak yatırım ile bunu sağlayacağız. İktidarımızda 7,5 milyar dolara mal olacak 10 bin megavat güneş yatırımı ile elde edilecek 18 milyon megavat/saatlik elektrik enerjisi ile Türkiye genelinde bütün çiftçilerimize tarımsal sulamada kullanacakları elektrik ücretsiz olacaktır”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum