Şanlıurfa Ebelik Tarihinin de Sıfır Noktası;

Şanlıurfa Ebelik Tarihinin de Sıfır Noktası

Doğumun Sıfır Noktası 1. Ulusal Ebelik Sempozyumu ilimizde yapıldı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Gülüm, Yeryüzündeki ilk doğumun Göbeklitepe'de olduğunu düşünürsek ilk ebelerimizin de bu coğrafyada bulunmuş olma ihtimalleri yüksektir.' dedi.....

Ebelik ve Şanlıurfa

Doğumun Sıfır Noktası 1. Ulusal Ebelik Sempozyumu ilimizde yapıldı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Gülüm, Yeryüzündeki ilk doğumun Göbeklitepe'de olduğunu düşünürsek ilk ebelerimizin de bu coğrafyada bulunmuş olma ihtimalleri yüksektir.' dedi..

İstanbul Medipol Üniversite Hastanesi ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile 'Doğumun Sıfır Noktası 1. Ulusal Ebelik Sempozyumu' düzenlendi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonundaki sempozyuma İstanbul Medipol Üniversite Hastanesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Asiye KOCATÜRK, Medipol Üniversite Hastanesi öğretim görevlileri, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet KAYA ve yönetimi, Kadın Doğum çalışanları, ebeler, stajyer öğrenciler katıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Gülüm, Ebelerin sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı. Prof.Dr.Gülüm, şunları kaydetti:

''İki gün sürecek olan bu sempozyumun ilkinin ilimizde olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeryüzündeki ilk doğumun Göbeklitepe'de olduğunu düşünürsek ilk ebelerimizin de bu coğrafyada bulunmuş olma ihtimalleri yüksektir. Ebelik mesleğinin toplumsal saygınlığı olan, tarihi ve işlevselliği yönünden dünyanın en eski ve ilk bütüncül mesleklerinden biridir.

Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için var olan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır. Çünkü ebelik mesleği kadim bir meslektir ve toplumumuzda çok önemli bir yere sahiptir.

Türkiye’nin en yüksek doğum sayılarının olduğu Şanlıurfa’da ebelerimiz yüksek bir tempoda, fedakârca çalışmaktadırlar.''

ŞANLIURFA'DAKİ EĞİTİMLER EŞSİZ KATKILAR SAĞLIYOR

Medipol Üniversite Hastanesi Ebelik bölüm başkanı Dr. Ögr. Üyesi Asiye Kocatürk ise beş dönem mezun verdiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti: ''Her biri Şanlıurfa’yı anlatırken buradaki aldıkları eğitimden çok etkilendiklerini ifade ettiler. Biz de bunları duymaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ettik. Bizim 2017 yılından bu yana Medipol Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Ebelik Bölümü ile bir protokolümüz var. Onlar eğitim için buraya geliyorlar. Bu eğitimin bu birlikteliğin bir meyvesi olarak da bugün bu sempozyum düzenlendi. Bugün bu sempozyumda İstanbul Medipol Üniversitesi hocalarının ebelik mesleği ile ilgili, ebelik sanatıyla ilgili yeni güncel bilgileri aktaracaklar. Bunlar şüphesiz bizim sağlık hizmet sunumumuza çok eşsiz katkılar sağlayacaklardır. Biz de bu anlamda Medipol Üniversitesi'ne bu katkıları için teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür sempozyumların artarak devamı için elimizden gelen her türlü teknik desteği, altyapı desteğini sunacağımızı ifade ettik.'' 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum