Şanlıurfa'da Susuz Kalan Vatandaş Cumhurbaşkanına Pankartla Seslendi;

Şanlıurfa'da Susuz Kalan Vatandaş Cumhurbaşkanına Pankartla Seslendi

Gölpınar köyü girişine asılan pankartta, ''Abdest ve daharat almaya suyumuz yoktur. Cünüp olduğumuz zaman su olmadığından abdest alamadığımızdan günahımız Allah katında siz yetkililerin olsun'' ifadeleri dikkat çekti...

Şanlıurfa'da Susuz kalan vatandaş pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi...

Gölpınar köyü girişine asılan pankartta, ''Abdest ve daharat almaya suyumuz yoktur. Cünüp olduğumuz zaman su olmadığından abdest alamadığımızdan günahımız Allah katında siz yetkililerin olsun'' ifadeleri dikkat çekti.

Fırat Nehri ve Atatürk Barajı'na yakın konumda bulunmalarına bir çok köy su sorunu yaşıyor.

Onlardan biri olan Karaköprü'nün kırsal Gölpınar kırsal Mahallesinde vatandaşlar taleplerini bir kez daha  pankartla gündeme getirdi. 

Köy girişine asılan Pankartların birinde, ^Yüce Allahıma sığınırım ki bu bir serzeniştir› başlığı altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan›a çağrıda bulunularak, ‹ Şanlıurfa Gölpınar Mahallesinde içme suyumuz yok. reisimizden yardım bekliyoruz.' ifadeleri yer aldı. aynı başlık altındaki diğer pankartta ise ‹Abdest ve daharat almaya suyumuz yoktur. Cünüp olduğumuz zaman su olmadığından abdest alamadığımızdan günahımız Allah katında siz yetkililerin olsun› denildi. 

Aynı köyün girişine geçen Haziran ayında, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Fırat'ın olduğu bu bölgede Şanlıurfa Gölpınar mahallesinde içme suyumuz yoktur. Yardımlarınızı talep ederiz" yazılı pankart asılmıştı. 

Cünüp nedir?:: Cünüp veya cenâbet, İslam'a göre cinsel ilişkide bulunduğu veya vücudundan meni çıktığı hâlde henüz boy abdesti alarak temizlenmemiş olan (kişi). Bu kavram gündelik konuşmada pis veya hoşlanılmayan kimseleri tanımlamak amacıyla da kullanılır.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum