Şanlıurfa'da Demokrasi Platformu 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması;

Şanlıurfa'da Demokrasi Platformu 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle demokratik kitle örgütleri ve partiler Topçu Meydanı'nda toplandı, barış talebini dile getirdi, çatışma ve savaşlara karşı mücadele vurgusu yaptı....

Emek ve Demokrasi Platformu , 1 Eylül Dünya Barış gününü Topçu Meydanı'nda kutladı.  'Tüm dünyada barış hemen şimdi!' çağrısı yapıldı.

"HDP halktır halk burada" sloganları eşliğinde meydana giren partililer, kortej oluşturarak "Savaş kaybettirir barış yaşatır", "Savaşı durdur özgür yaşamı kur" ve "Şavaşa hayır Barış hemen şimdi" pankartı açtı.

Emek ve ve Demokrasi Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Dönem Sözcüsü Av.Gökhan Dayık, Şanlıurfa Adliyesi önünde 542 gündür 'Adalet Nöbeti' tutan Şenyaşar ailesi için biran önce adaletin sağlanması gerektiğine vurgu yaparak; "İktidar iktidarını korumanın yolunu savaşta arıyor. Buna karşı mücadelemizi büyüyeceğiz" dedi.

Basın açıklaması sırasında baba Ali Rıza Aslan'ın oğlunun kemiklerini taşıdığı an canlandırıldı. Sembolik olarak üstünde "Kürt" yazan boş bir kutu taşındı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum