Şanlıurfa Milletvekili Aydınlık'tan Hükumete Çağrı;

Şanlıurfa Milletvekili Aydınlık'tan Hükumete Çağrı

Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz Aydınlık'tan Hükumete çağrı...

Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Elektrik ve Doğalgaz zammı..

Elektrik ve doğalgaz zamlarının zaten zor durumda olan vatandaşları daha da sıkıntıya sokacağını vurgulayan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, zamların geri alınmasını istedi.

Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 49,5 sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 50,8 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 20,4 zam yapıldı. Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, konutlarda kullanılan elektriğe ise yüzde 20 zam geldi. Bu zamla birlikte konutlarda asgari tüketim olan 240 kilovatsaatin 2021 yılında faturaya yansıması 210 lirayken yapılan zamla 417 liraya çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, elektrik ve doğalgaz zamlarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bu konuda bir açıklama yapan Aydınlık, bu zamların geri alınmasını istedi ve şu yorumu yaptı:

“Son 3 yıldır başlayan bu zam yağmurları dur durak bilmeden sürekli artmaya devam ediyor. Özellikle son 1 Yılda temel ihtiyaçlardan tutun aklımıza gelen tüm ürünlere fahiş zamlar yapıldı. Bazı ürünlerde 100’de 500’e kadar fiyat artışları oldu. Yapılan bu zamlar nedeniyle, Vatandaşlarımız, esnaflarımız, işçimiz, memurumuz, asgari ücretli çalışanlarımız, çiftçilerimiz, üreticimiz ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın tamamı olumsuz yönde etkileniyor. 

Ülkemizde tüm ürünlere yapılan zamlardan olumsuz yönde etkilenen yaklaşık 80-85 milyon insanımız var. Bu zam yağmurlarının devam etmesiyle birlikte, insanlar araçlarına binememe, elektrik, doğalgaz kullanamama, mutfağına sebze, meyve alamama, evine ekmek götürememe duruma gelmişken, 5’li çete diye adlandırılan şirket yetkilileri ve onlar gibi bir kesimde varlık ve şatafat içerisinde yaşıyorlar.

Bu zammın geri alınması gerekmektedir. Zam yağmurları bir an önce durdurulmalıdır. Aksi taktirde yurttaşlarımız hayat pahalılığı nedeniyle, temel ihtiyaçlarını bile karşılamayacak durumda kalacaklardır. 

Önceki gün Akçakale İlçemizde esnaf ziyaretinde bulundum. Esnaf ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledim. Öğlen saatlerinde bir esnafımız bu saate kadar daha siftah yapamadığını söyledi ve esnaf kardeşim cebini dışarı çıkarıp Sayın Vekilim iş yapamıyoruz. Cebimde 1 kuruş dahi para yok.

Hükümetin uyguladığı yanlış politikalar hayat pahalılığını arttırıyor, insanlarımızın alım gücünü düşürüyor. Buradan Hükümet yetkililerine sesleniyorum.  İnsanların artık dayanacak gücü kalmadı. Bir an önce bu yanlış politikalarınızı düzeltin. 

9. Cumhurbaşkanı Rahmetli Süleyman Demirel, "Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur” demişti. Bende boş cebin yıkamayacağı iktidar yoktur” diyorum. İnsanların cebi boş, ben buna Akçakale İlçemizde ve esnaf ziyaretlerimde çok kez şahit oldum”


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum