Şanlıurfa Valisi Ayhan Silah Ruhsatı İddialarına Açıklık Getirdi...;

Şanlıurfa Valisi Ayhan Silah Ruhsatı İddialarına Açıklık Getirdi...

Şanlıurfa’da 10 bin TL bağış yapana silah ruhsatı verildiği iddialarına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan katıldığı bir canlı yayından programında son noktayı koydu. Vali Ayhan “Bu kuyruklu bir yalandır”diyerek açıklamalarda bulundu....


Şanlıurfa’nın 3 yerel Tv kanalına konuk olan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Şanlıurfa’da silah ruhsatı için 25 bin müracaatın olduğu,  müracaatlardan 10 bin kişinin araştırma kapsamında, 10 bin kişinin müracaatının da imza aşamasında olduğu iddialarına şu ifadelerini kullanarak yanıt verdi;  “Bu bir yalan, hem de kuyruklu bir yalan. 3 ayda müracaat eden kişi sayısı 600 civarında. Bugün 100 yakın talebi reddettim.” Dedi.

27 YAŞ ALTINA VERMİYORUM, BEKÂRA VERMİYORUZ

Silah ruhsatı veriyoruz, vereceğiz, vermeliyiz. Niçin vermeliyiz? Yasal şartları taşıyorsa birisi, bakın yasal şartları taşıyorsa, bir defa zorunlu olarak, zorunlu olarak kanunen alması gerekenler var siyen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; Meslek itibarıyla. Yasal olarak benim herhangi birine veriyim, vermeyeyim bir inisiyatifim yoktur. Mesela muhtarlara vereceksin, kanuni olarak. Cirosu belli bir miktarı aşanlara verilecek. Sadece can güvenliğinde bir takdiri durum var. Bu takdiri durumu kanunen yetki bana verilmiş, valiye verilmiş  doğrusu. Vali de bu durumu ilin sosyolojik durumuna göre değerlendiriyor. Bir defa yasal şartlar taşıyor mu? İşte silah almaya bir yasal engel olmayacak adli sicil kaydında. Psikolojik bir doktor raporu alacak, bazı şartları yerine getirecek, sonra bizim yanımıza gelecek. Ben de bu yasal şartlara, genel şartlara ilaveten de özel kriterler koymuşum. Nedir? Örneğin 27 yaş altına vermiyorum, bekara vermiyoruz, artı bir meşguliyeti olacak. Bir meşguliyeti olmayan, hiçbir sorumluluğu olmayana vermiyoruz. ‘’İfadelerini kullandı.

SİLAH RUHSATI İÇİN 3 AYDA 600 CİVARINDA KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Silah ruhsatı almak için 3 ayda müracaat eden kişi sayısı 600 civarında olduğunu söyleyen Vali Ayhan, geçmiş dönemle şimdiye kadar 250 civarında ancak verdik. Bugün 100’e yakın talebi ret ettim, vermedim. Bireysel silahlanmaya ben bir defa karşı olan birisiyim, öyle bir kültür bende yoktur. ’nın bir sosyolojik durumu var, bu konuda talepkarlar. Burada makul ölçülerde ve hassas dengeleri gözeterek takdir hakkımı da yine kamusal bir amaçla kullanıyorum. Mesela buradan vâkıfımız var buna gelir talep ediyoruz. Hepsi yasal, bu gelirde aynı şekilde, eğitime harcanıyor. Şimdi her şey yasal, her şey hukuki, bunu 25 bin kişi müracaat etti, şu kadar kişiye ruhsat veriliyor denildiğinde bu kötü niyetliliktir. Bu ortalığı karıştırmaya yönelik bir örnektir. Benlik bir tarafı yoktur. Türkiye’de olmayan bir kriter koymuşum baba çocuğunu getirmiş diyor ki, buna silah ruhsatı ver, yav evladım sen 20 yaşındasın silah ruhsatını ne yapacaksın ki, 20 yaşındaki bir gencin sorumluluk şeyi zayıftır. Ağlayacak kimsesi olmaz onun, biz onlara uygun görmüyoruz. Verdiklerimiz de caydırıcı olsun diye veriyoruz.’’ifadelerini kullandı.

RUHSATLI SİLAHLARLA SUÇ İŞLEME ORANI SIFIR

Silah ruhsatının caydırıcı olsun diye verdiğine değinen Vali Ayhan; Urfa’da ruhsatlı silahlarla suç işleme oranı sıfır neredeyse. Burada suç işleme arazi kavgaları fazla, ruhsatlı silahlar neredeyse yok denilecek kadar az. Bence bu gündem olmaması lazım, bence gündem OSB olsun, gündem eğitim olsun, gündem  olsun, gündem kültür turizm olsun, neden bu gündem olsun ki başka bir gündem yok mu ki, bir defa bizler hassasiyet yok mu ki, yani bireysel silahlanmaya, biz o kadar mı toplumun canını, huzursuz bir toplum olması, kavga ve çatışmaya hazır hale getirmeye meraklımıyız ki. Böyle bir şey olması mümkün mü ki.’’diye konuştu.

VALİ AYHAN, BAĞIŞ KARŞILIĞINDA SİLAH  RUHSATI VERİLDİĞİ İDDİALARINA YANIT

Böyle bir iddiada bulunan başvuru yapsın bakalım silah alabiliyor mu? Ve 25 bin rakamlı kadar apsort Türkiye genelinde bu kadar rakam yoktur. Türkiye’de bu kadar müracaat olduğunu ben düşünmüyorum. Bunu bilinçli olarak kötü niyetli söylenen bir söz.’’dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum