Şanlıurfa'nın Gündemi Yatırım Urfa'nın da Hakkı Değil mi?;

Şanlıurfa'nın Gündemi Yatırım Urfa'nın da Hakkı Değil mi?

Şanlıurfa'da gündem olan yatırımın Urfa'dan alınıp Yozgat'a verilmesi.....

Şanlıurfatv olarak soruyoruz.. Yatırım Urfa'nın da hakkı değil mi?

Urfa’ya yapılması planlanan 72 milyon Avroluk tekstil yatırımın yer tahsisi ile ilgili problem yüzünden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın girişimleriyle Yozgat'a kaydırıldığı öne sürüldü. Sosyal medyaya yansıyan iddialara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. TÜMSİAD eski Şube Başkanı Sade, bürokratik engeller çıkarılmasını 'Tezat ve beceriksizlik' olarak yorumladı.

Urfa’ya yapılması planlanan 72 milyon Avroluk yatırımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın girişimleri sonucunda Yozgat’a alındığı iddia edildi. Bu konuda sosyal medyaya yansıyan haberler tepkileri beraberinde getirdi.

DOĞRU İSE ÇOK CİDDİ SORUN

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz, bu konuda sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. ''Yozgat da bu ülkenin bir şehri Yozgat da Yozgatlı da her türlü övgüyü hak ediyor yapılmalı yatırımlar her şehrimize de gitmeli'' diyen Tüysüz, ''Ancak iddia doğru ise bu çok ciddi sorun. Mevcut iktidar şimdi Yüksek Hızlı Tren'de (YHT) olduğu gibi Urfa da planlamada var diyemeyecek. O YHT’yi oraya kaptırmayacaktınız! Hiç yerinizde olmak istemem!' yorumunu yaptı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan iddialara ilişkin, “Şanlıurfa, 72 milyon Euro’luk yatırımı beklerken… Yapılacak bu yatırımın iptal olmasına sebep olanlar; işsiz gençlerin… mevsimlik tarım işçilerinin… ve daha nice insanın vebali sizin boynunuzdadır” dedi.

GEÇERLİ BİR İZAHI OLMALI

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi | Genel Başkan Danışmanı, Urfalı siyasetçi Şükrü Kırboğa bu konuda sosyal medyadan tepkisini dile getirirken, ‹Sayın Oktay tüm ülkenin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğunu unutmadı ise böylesi bir yatırımı kendi memleketine taşımasının geçerli bir izahı olmalıdır› ifadelerini kullandı.

URFA YATIRIMCISINA BÜROKRATİK ENGELLER Mİ ÇIKARILIYOR?

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Şanlıurfa eski Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, Tümsiad Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ise, ''Geçmişte TÜMSAD Şubesi olarak yıllarca ülke ülke il il gezerek Şanlıurfa’mıza yatırımcı ararken Bu gün ayağımıza gelen, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 72 milyon avroluk yatırımı bürokratik engellerle Yozgat’a kaptırmak tezattır, beceriksizliktir› dedi.

TEKSTİL FABRİKASI İLE BİO DİZEL FİRMASI YAN YANA OLUR MU

Gazeteci Ömer Dodanlıi söz konusu iddiayı gündeme getirirken, şöyle dedi: 

''OSB sorumluları yatırımcıya yer tahsisinde bulunmuş. İstenilen yerde olmamasına rağmen yatırımcı yatırım yapmış ancak. Fabrika yeri kazısı yapılırken birden bire OSB bir karar alıyor ve bu 72 milyon avroluk tekstil fabrikasının tam da yanına ‘Biodizel’ yanıcı madde imal edecek olan bir firmaya da yer tahsisinde bulunmuş. Tekstil yatırımcısı itiraz etmiş, 'Tekstil ile bio dizel yan yana olmaz' diye ancak nafile…Alınan karar gereği Biodizel firmasına yer tahsisi yapılınca firmanın bu mağduriyeti bir şekilde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a kadar gitmiş. Hemen Sayın Oktay kendi memleketine her türlü yatırım kolaylığını sağlayarak tekstil firmasını Yozgat’a çekmiş. Şimdi bu DEV yatırım Yozgat’ta hayırlı olsun.'


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum