Nedir Bu Şanlıurfa'nın Toki'den Çektiği..;

Nedir Bu Şanlıurfa'nın Toki'den Çektiği..

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin görkemli bir törenle açtığı 'Eyyüp Nebi Sabır Evleri'ni 'plansız', 'projesiz', 'öngörüsüz' işlerden biri olarak gösterdi: ''Boşa koysak dolmuyor, doluya koysak almıyor!''...

Urfa Şehir Plancısı Selim Açar; Yeşildirek'te kentsel dönüşüm olsun. Sabır iyidir!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Yeşildirek'teki arsa karşılığında talep görmeyip atıl kalan Eyyüp Nebi TOKİ evlerini almış, bir süre önce ‹Sabır Evleri› adı altında açılışını gerçekleştirmişti.

TMMOB Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar, bu konuyu sosyal medya hesabında ele aldı, Büyükşehir'i eleştirdi.

Selim Açar'ın yorumu; 

''Ya Sabır Ya Allah; Eyyüpnebi sabır evleri TOKİ’nin diğer yanlış ve atıl binlerce projesinden sadece biri !

Zamanında Valiliğin Eyyüpnebi çevre düzenlemesi kapsamında kaldırılan evlerin yerine vatandaşa verilmek üzere yapılan konutlar.

Maliyetinden ve tipolojisinden dolayı vatandaş tarafından rağbet görmeyince ne oldu?

Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sırrın ve Yeşildirek’de ki 48 adet toplam 17873 m2 arsa bu atıl evler karşılığında TOKİ ye verildi, verilen taşınmazlar ve imza atanlar ektedir!



Yeşildirek'te ve Sırrın'da zarar etmesin diye arsalar TOKİ’ye verilsin, alana ortak edilsin! Kaybeden zarar eden bu şehir olsun. Bizde vatandaş olarak saf saf bekleyelim Yeşildirek'te kentsel dönüşüm olsun. Sabır iyidir !

Sıra şehrin kaynaklarını bu şekilde merkezi idareye sunmanın kılıfını bulmaya gelmiştir. Gelmiştir ama kılıf bulmanın da vizyonu olması gerekir.

Kendimizi turistin yerine koyuyoruz neden kalmalıyız cevabını bulamıyoruz, yerlinin yerine koyuyoruz yine cevapsız kalıyor!

İşte böyle; boşa koysak dolmuyor, doluya koysak almıyor! Bir şehir plansız, projesiz, öngörüsüz böyle heba oluyor.

Daha önce de dediğimiz gibi insanların olduğu gibi şehirlerinde hafızaları vardır. Her şey kayıt altında. Sabrın sonu selamettir inşallah !''





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum