Tarım Kredi Marketlerinde İndirime Bakanlar Gözlerine İnanamadı;

Tarım Kredi Marketlerinde İndirime Bakanlar Gözlerine İnanamadı

Tarım Kredi Marketlerde ‘talimatla indirilen’ gıda ürünlerinin arasında Kanada’dan ithal edilen kırmızı mercimeğin de ‘Yerli Üretim’ logosuyla satışa sunulması tarımda yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi....


Tarım Kredi Marketlerde ‘talimatla indirilen’ gıda ürünlerinin arasında Kanada’dan ithal edilen kırmızı mercimeğin de ‘Yerli Üretim’ logosuyla satışa sunulması tarımda yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bazı ürünlerinde indirime giden   veriyor. Bu da karkas kesim fiyatlarını 93-95 lira bandına çıkarıyor. Fakat ESK’nın karkas kesim fiyatının bazı bölgelerde başa baş bazı bölgelerde de piyasa fiyatlarının altında kalmasından dolayı üretici açısından cazip bir tarafı bulunmuyor.

ESK’nın Tarım Kredi Marketlerde talep edilen eti karşılayabilmesi için karkas kesim fiyatlarında artışa gitmesi gerekiyor. Ancak mevcut durumda gündemde kesim fiyatlarının artırılması bulunmuyor.

TARIM KREDİ MARKETLERDE SADECE YERLİ ÇİFTÇİNİN ÜRÜNLERİ DEĞİL KANADALI ÇİFTÇİNİN ÜRÜNLERİ DE ‘YERLİ ÜRETİM’ LOGOSUYLA İNDİRİME GİRDİ!

Diğer yandan Tarım Kredi Marketlerde, TMO’nun Kanada’dan ithal ettiği kırmızı mercimeğin de indirimli ürünler arasında satılması, ortaya ilginç bir tablo çıkardı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, çiftçiden uygun fiyata doğrudan tedarik edilen ürünlerde indirime gittiklerini açıklarken, Kanada’dan ithal edilmiş kırmızı mercimeğin de ‘Yerli Üretim’ logosuyla satışa çıkarılması, yaşanan çelişkiyi ortaya koydu. 

Kaynak: Milli gazete

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum