Urfa İsotu bu sene çok zorlayacak;

Urfa İsotu bu sene çok zorlayacak

Şanlıurfa'lıların kış hazırlıkları zora girdi Geçen yıla oranla katlanan fiyatlar kış hazırlıklarına girişen Urfalı aileleri kara kara düşündürüyor.. Kentte Domates salçası çıkaranların sayısı azaldı. Dar gelirliyi en çok maliyeti geçen yıla oranla 4 kat artan isot zorlayacak....

Şanlıurfa'da isot ve salça cep yakıyor..

Urfa'da kurutma sezonu maliyetteki artışlardan dolayı sıkıntılı geçiyor. Vatandaşlar, fiyatların çok artmasından şikayet ederken üretici ise, geçen yıllardaki karı elde ettikleri karı yakalayamadıklarını dile getiriyor. 

Türkiye genelinde meşhur olan ve yemeklere kattığı lezzetle dikkat çeken Urfa kışlık salçası tezgahlarda yerini almaya başladı.. 

Kentte salça üretimi ve satışı yapan esnaflardan Süleyman Hurma,  salça üretiminin bir aydır yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Hurma, şu yorumu yaptı:

''Ürünler genellikle Siverek tarafından geliyor. Oradan ürün gelmeseydi. Domates'in kilosu 10 liranın üzerinde olurdu. Yapım işlemi tamamlanan salçalar güneşte kuruduktan sonra tezgahlarımızdaki yerini aldı. Şimdi de yeni mahsul salçalarımızın satmaya başladık. Ev salçalarımız orijinal güneşte kurutma salçalarımızın kilosu şu anda 85 lira. Geçen sene ev salçasının kilosu 40 liraydı. Taze kırmızı biberin kilosu geçen yıl 2 liraydı bu sene 13 lira. Bu yüzden fiyatlar da 4 -5 kat artmış durumda. Pul biber yapmak bu yıl çok maliyetli olacak. Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum