Urfa'da Ekmeğe Zam Geldi;

Urfa'da Ekmeğe Zam Geldi

urfasondakika; Ekmek Zammı duyurusu...

Şanlıurfa'da ekmeğe zam geldi

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, 3 lira olan ekmeğin 18 Ağustos Perşembe gününden itibaren 3,5 liradan satılacağını duyurdu. Karaatlı, SGK-Bağ Kur primleri ile işçi ücretlerindeki artışı gerekçe gösterdi.

Vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmek Urfa'da yarından (18 Ağustos) itibaren 3 lira yerine 3,5 liradan satılacak. Gramajlarda değişikliğe gidilmedi 

200 gram Somun 3,5 TL, 170 gram tırnaklı ekmek 3,5 TL,  150 gram açık ekmek 3 ,5 TL,  80 gram simit 3,5 TL, Çömlek pişirme 10 TL, Tepsi pişirme 3,5 TL,  Biber pişirme 2 TL, Patlıcan pişirme 2 TL olarak belirlendi. 

GEREKÇE İŞÇİ ÜCRETLERİ

Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, zam kararının 18 Ağustos Perşembe gününden itibaren geçerli olacağını bildirdi. 

Karaatlı, 'İşçi ücretleri ve SGK_Bağkur primindeki artışlardan dolayı bu zammı yapmaya mecbur kaldık.. Girdilerde bir artış olmadığı takdirde yıl sonuna kadar bu tarifede bir değişikliğe gitmeyeceğiz.' dedi. 

Urfa'da ekmek son olarak 10 Haziran' 2022 günü zamlanmış, 2,5 liradan 3 liraya çıkarılmıştı. 

URFA'DAKİ FIRINLARDAN SADECE 5'TE 1'İ RUHSATLI

Öte yandan Urfa kent merkezinde toplam 2 bin 500'e yakın fırının bulunduğu, bunlardan sadece 450'sinin ruhsatlı olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Mehmet / 18.08.2022 07:50

    Bu Mehmet Emin kıraatlı ayda bir ekmeği yükseldiyor işiniz düzenli bir şekilde yapamıyorsun milletti zor duruma koydunuz ayıp ayıp 170 gram ekmek 3.50 olurmu