Urfa'da Muhalefet Soruyor Hızlı Tren Vaadi Boşa mı Çıktı?;

Urfa'da Muhalefet Soruyor Hızlı Tren Vaadi Boşa mı Çıktı?

Şanlıurfa'ya hızlı tren gelecek mi ? Hızlı tren vaadi boşa mı çıktı...

Bakan Adil Karaismailoğlu, bölgemize ilişkin Hızlı Tren Projesi tanıtımlarında Urfa'ya ver vermedi. DEVA Partisi İl Başkanı Tüysüz, 'Projede yokuz' diyenleri 'Algı yapıyorlar' diye suçlayan Ak Partilileri anımsattı. CHP'li Tanal, 'Vaat fos çıktı' derken, HÜDAPAR İl Başkanı Özaslan, 'Urfalılar hızlı trenden daha hızlı karar verir' yorumunu yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2025 yılında tamamlanması planlanan  Hızlı Tren Projesi’yle Mersin-Gaziantep 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıklaması, bunun devamı konumundaki ''Gaziantep- Şanlıurfa hızlı tren projesi ne durumda?' sorusunu beraberinde getirdi. 

Bu konu Urfalıların sosyal medyada ele aldığı konuların ilk sıralarına girdi. 

SİZ ORDA MISINIZ?

DEVA Partisi İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz, Ak Parti eski İl Başkanı Bahattin Yıldız' ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin GTV'de katıldığı programda, Gaziantep-Şanlıurfa  Hızlı Tren projesinin iptal edildiği iddialarını yalanlayan sözlerini video olarak paylaşıp, 'O gün Hızlı Tren Hattında Urfa yok dediğimizde algı operasyonu yapılıyor diyen iktidarın il başkanları milletvekilleri siz orda mısınız? Ya da son günlerin moda tabiri ile sen nerdedir?' sorusunu yöneltti. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal''Şanlıurfa’ya hızlı tren getirme sözü veren Ak Parti iktidarın vaadi fos çıktı' ifadelerini kullandı ve ekledi. 'Kara tren gecikir belki hiç gelmez. Dağlarda salınır da derdimi bilmez.''

URFALILAR HIZLI TRENDEN DAHA HIZLI KARAR VERİR

HÜDA-PAR Urfa İl Başkanı Emin Özaslan ise 'Şanlıurfa halkı adına Ankara'ya 1 çift lafım var. - Şanlıurfa 1 Elektrik Dağıtım Şirketi'nden Daha BÜYÜKTÜR. - Hızlı Tren Projesi'nde Şanlıurfa es geçilirse; Urfalılar, hızlı trenden DAHA HIZLI karar verirler. Urfalılar es geçilmeyi kabul et-mez-ler..!' yorumunu yaptı. 

MERSİN-GAZİANTEP SEYAHAT SÜRESİ 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK

Öte yandan Bakan Karaismailoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arası tam 361 kilometre. Projenin tamamlanmasıyla bu mesafe 295 kilometreye, iki hat arasındaki ulaşım süresi de 6 saat 23 dakikadan, 2 saat 15 dakikaya inecek. Hızlı Tren hattının tamamlanmasıyla Adana-Osmaniye seyahat süresi 80 dakikadan 40 dakikaya düşecek

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum