Şanlıurfa için Güzel Haber Cazibe Merkezi Yatırım Destek İmzaları Atılıyor;

Şanlıurfa için Güzel Haber Cazibe Merkezi Yatırım Destek İmzaları Atılıyor

Şanlıurfa için cazibe merkezlerini destekleme programı imzaları...

Şanlıurfa için cazibe merkezlerini destekleme programı için imzalar atılıyor.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde enerji dışında su problemi de yatırımları olumsuz yönde etkiliyordu. 

Son 2 yıldan beri yürütülen çalışmalar nihayet sonuç verdi ve Proje imza aşamasına geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Şanlıurfa Valiliği öncülüğüyle “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında hayata geçirilecek “Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine Su Götürme Projesi” imza töreni bugün gerçekleşecek. 

Valilik toplantı salonunda bugün Saat 16.00'da gerçekleştirilecek imza töreninde projeyle ilgili detayların kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi. 

YATIRIMCI 11 YILDIR BU PROJEYİ BEKLİYOR

'Şanlıurfa OSB'ye Su götürme Projesi' AK Parti hükümetinin ilimizde gerçekleştiremediği projeler arasında yer alıyor.. 

Hükümetin 2011’de açıkladığı ‘4 yılda 400 proje‘ başlıklı seçim taahhütnamesinde de yer alan OSB‘ye su götürme projesi dönemin İl Özel İdaresi tarafından üstlenilmişti. Proje tamamlandığında 39.6 km ana isale hattı ve 49.5 km şebeke inşa edilecek hem Balıklıgöl havzası hem de OSB yakınlarındaki köyler suya kavuşacaktı. Ancak projeye yolsuzluk gölgesi düştü. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) yetkilileri, Özel İdare kapandıktan işin içinden çıkamayınca  dönemin Valisi İzzettin Küçük Müfettiş istedi, yapılan incelemeler sonucunda boruların yanlış yerlere döşendiği ve çürümeye bırakıldığı tespit edildi.. Siyasi baskıların da etkisiyle müfettiş soruşturmasından sonuç çıkmadı, milyonlar boşa gitti, kimseden hesap sorulmadı, yapılan yanlışların üstü örtüldü. Olan OSB yatırımcısına, su bekleyen köylüye oldu. Balıklıgöl havzasına su götürülemedi.

Bilindiği gibi Başkan Zeynel Abidin Beyazgül‘OSB’ye Ham Su Götürme Hizmeti İşi' için geçen yıl Ekim ayında Büyükşehir Belediye Meclisinden 40 milyon TL  kredi kullanma yetkisi almıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum