Beyazgül'den Şanlıurfa Valisi Ayhan'a Ziyaret Desteği;

Beyazgül'den Şanlıurfa Valisi Ayhan'a Ziyaret Desteği

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Nakşibendi Şeyhi Molla İzzeddin Aksan'ı ziyaret etti. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'a destek oldu....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ziyaretinde Vali Salih Ayhan'a destek oldu.

Cumhuriyet gazetesi, Vali Salih Ayhan,  AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve İl Müftüsü Ramazan Tolan'la birlikte Nakşibendi tarikatı liderlerinden 'Şeyh' İzzeddin Aksan'ı ziyaret etmesini ' Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 'şeyh' sevgisi!' olarak okurlarına yansıttı. 

Haberde ayrıca Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, “Şeyhleri muhatap alarak görüşen Vali Salih Ayhan, görev sınırlarını aşmıştır. İçişleri Bakanlığı görevden el çektirmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır.' şeklindeki ifadelerine de yer verildi. 

BU OLAĞAN BİR GÖRÜŞMEDİR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bunun üzerine kendisi de Şeyh' İzzeddin Aksan'ı ziyaret etti ve paylaştığı fotoğrafa, 'Din alimi İzzeddin Aksan Hocayı ziyaret ettim. Olağan olan devlet yetkililerinin kanaat önderlerini ziyaret etmeleridir. Olağan olmayan ise bu ziyaretlerin olumsuz şekilde manşetlere taşınmasıdır.' ifadelerini ekledi. 

SİZİ NİÇİN RAHATSIZ EDER?

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) eski Başkanı Faruk Akbaş, bu görüşmeyi eleştirenlere tepki gösterdi. Akbaş, 'Bu yüzden bu zihniyet bizi ürpertiyor, oy vermeye korkuyoruz. Bir Valinin yüzbinlerce seveni olan bir kanaat önderini ziyaret etmesi, sizi niçin rahatsız eder. Anlıyoruz siz bizden değil, biz sizden değiliz. Siz bize uzak, biz sizden uzağız. Sizin kökünüz dışarıda biz ise Anadoluyuz' yorumunu yaptı. 

Şanlıurfa Belediyesi eski Meclis üyesi Mehmet Cafer ise 'Kemalizm zihniyeti bu işte. sizlerin din düşmanlığı yüzünden AK Parti 20 yıldır iktidarda. bu din düşmanlığınız Millet ittifakına zarar veriyor. Saadet Partili bir vatandaş olarak sizin bu zihniyetinizi kınıyorum sizi ve Kemalizmininizi.' yorumunu yaptı. 

HER ŞEYİ OY İÇİN YAPIYORSUNUZ

Sosyal medyada bu ziyareti farklı yorumlayanlar da vardı . İşte o onlardan bazıları: 

Eyüp Barlas: 1 Olağan olmayan bir şehrin belediye başkanının sırf şov amaçlı ziyaretlere gidip milletin verdiği oylarla oturduğu koltuğu kendi amaçları için kullanmasıdır. 2 Olağan olan bir devlet görevlisinin oturduğu makamı din dil ırk ayırtmaksızın tüm vatandaşlarını kucaklamasıdır.

Yücel Erdoğan: Tamam güzel Zeynel bey her şeyi oy için yapıyorsunuz. Arada bilim insanlarını sanatçıları da ziyaret edin ki herkese eşit olduğunuzu görelim. Oy için tarikat ziyaretinin hiç birimize faydası yok neticede.

Hasan Selman:  Şehirde torpilin, adam kayırmanın haram olduğunu, kul hakkı yemenin, kula kulluk etmenin günah olduğunu bahsetti mi?

Av.Erol Taslak: Bu alim dediğiniz bilim insanının basılı eserlerinden, yayınlanmış makalelerinden bahseder misiniz, temin edip okuyalım? Tanıdığınıza göre ismini de yazarsanız sevinirim. Hem bu şekilde herkes eserlerini görür, peşin fikirli konuşmaz.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum