Özaslan Şanlıurfa'da Dedaş'tan Kurtulmanın Çaresini Açıkladı;

Özaslan Şanlıurfa'da Dedaş'tan Kurtulmanın Çaresini Açıkladı

Şanlıurfatv; HÜDAPAR İl Başkanı Emin Özaslan, yöre halkının enerji sorununu 'Çiftçi çökerse memleket çöker' sloganıyla gündeme getirdi:...

Şanlıurfa Hüdapar İl Başkanı Emin Özaslan DEDAŞ'tan kurtulmanın tek çaresi var: O da GAP

HÜDAPAR İl Başkanı Emin Özaslan, yöre halkının enerji sorununu 'Çiftçi çökerse memleket çöker' sloganıyla gündeme getirdi: Çiftçiyi DEDAŞ'ın insafına terk eden anlayıştan vazgeçilmeli, yerli tarım politikasına geçilmeli ve GAP kapsamındaki projeler hızlı bir şekilde tamamlanmalıdır'

HÜDAPAR İl Başkanı Emin Özaslan bu haftaki Cuma videosunda, bazen günde 4, bazen 8 saati bulan elektrik kesintilerinin tarımsal üretime verdiği  zararı ele aldı. Özaslan, en önemli çözüm önerisi olarak da GAP kapsamındaki tüm sulama projelerinin bitirilmesini önerdi. 

Videoda üreticilerin yakınmaları 'Çiftçi çökerse memleket çöker' başlığı altında yer aldı 

ÇİFTÇİLER NE DEDİ:

- Biz Akçakaleli çiftçiler, Suruç Ovasında sulama yapmaktayız. Yanlış rotasyon uygulaması yüzünden pamuklarımız bu haldedir. Bir haftaya kadar su verilmezse Akçakale'de 14 köy, binlerce dönüm alanda pamuklar kuruyacak. 

- Şu ağaçların haline bakın. Devlet su getirme projesini koymuş fakat gelip bakan yoktur. 

- Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Enerji Bakanına sesleniyoruz. Günde bazen 4, bazen 8 saat elektrik kesiliyor. bir borcumuz yok, hepsi ödenmiş. Bizi kaçakçılıkla itham ediyorlar. Buna hakları yok. 

Hilvan çiftçileri olarak hükümete duyurumuz şudur:. Atatürk Barajına 3 kilometreyi bile bulmayan bir mesafede bulunmamıza karşın susuzluk çekiyoruz, iklim şartlarına bağlı olarak kuraklık yaşıyoruz. GAP Projesi Hilvan'a maalesef uğramamıştır. Hilvan köyleri ivedilikle proje kapsamına dahil edilmelidir. 

TEK ÇARE VAR: YERLİ TARIM POLİTİKASIYLA GAP PROJESİNİ TAMAMLAMAK

Çiftçilerden bazılarının elektrik kesintilerinden, bazılarının ise suya kavuşamamaktan yakındığına dikkat çeken Özaslan, ''Hükümet öncelikle çiftçiyi DEDAŞ'ın insafına terk eden tutumdan vaz geçmeli buna bir çözüm bulmalıdır. daha sonra çiftçilerin ana merkezde olduğu yerli bir tarım politikası geliştirmeli ve uygulamalı, hemen akabinde GAP projesi çerçevesinde yarım kalan projelerin hepsi bitirilmelidir.'' dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum