Urfa’da sağlıkta şiddet bilançosu! Son bir yılda 50 fiziki, 400 sözlü saldırı;

Urfa’da sağlıkta şiddet bilançosu! Son bir yılda 50 fiziki, 400 sözlü saldırı

Şanlıurfa'da son zamanlarda doktor, hemşire ve sağlık çalışanları hasta yakınlarının saldırısına sıkça uğruyor. Kentte yaklaşık bir ay içerisinde 4 sağlıkçıya saldırı oldu, olaylara ilişkin ise 6 kişi tutuklandı. Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hacı Yusuf Eryazgan, sağlıkta şiddetin son bulması adına yeterli adımların atılmadığına vurgu yaptı....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa'da, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe artıyor. Kentte son günlerde 4 sağlık personeli, hastyakınları tarafından saldırıya maruz kaldı.

Geçen 28 Haziran'da Viranşehir’de özel bir tıp merkezinde görevli doktor Şeyhmus Baraj, sıra bekleme gerekçesiyle tartıştığı hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Geçen 25 Temmuz'da da trafikte yol verme nedeniyle çıkan tartışmada hasta taşıyan ambulansın şoförü Abdurrahman Yandırıcı, motosiklet sürücüsü İbrahim Kenanoğlu'nun saldırısına uğramıştı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli doktor Sezer Eşfer de, 31 Temmuz'da, tedavisini yaptığı uyuşturucu bağımlısı Ali Karataş'ın kaldırım taşıyla saldırısından son anda kurtuldu. 1 Ağustos'ta ise Harran Devlet Hastanesi'nde hemşire Hayriye Oruç ile sağlık çalışanı Süleyman Cengiz saldırıya uğramıştı.


ERYAZGAN: SAĞLIKTAKİ ŞİDDETİN SONA ERMESİ İÇİN YETERLİ ADIMLAR ATILMIYOR

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığını belirten Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hacı Yusuf Eryazgan, "Urfa’da 1 yıl içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel olarak 50'nin üzerinde vaka yaşandığını biliyoruz. Olayların faillerinin bir kısmı sosyal medyada yapılan takipler sonucu tutuklandı. Sözlü şiddet ise 400'ün üzerinde ama bu sayının da her geçen gün üzerine bir yenisinin eklendiğini biliyoruz. Sağlıktaki şiddetin sona ermesi için yeterli adımlar atılmıyor. Bununla ilgili gerekli cezai yaptırımlar attırılmalıdır” dedi.

 

YABİR: SAĞLIKTA ŞİDDET HEPİMİZİ ÜZÜYOR

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir ise, "Bugün Şanlıurfa'da en küçük bir hastanenin acil servisine 700 ile 2 bin arasında hasta müracaat ediyor. Bu hastaların yüzde 70'i ise acil hasta değil. Bu kadar yığılmanın olduğu bir yerde sağlıkta şiddet engellenemez. Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması hepimizi üzüyor. Sağlık çalışanları kaderiyle baş başa bırakıldıkları için çoğu zaman beyaz kod uygulamasını kullanmıyorlar. Fiziki saldırı olunca beyaz kodla yardım çağrısı yapılıyor" diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum