ALS hastalığına yakalanan Urfalı eski  belediye başkan yardımcısından açıklama;

ALS hastalığına yakalanan Urfalı eski belediye başkan yardımcısından açıklama

Şanlıurfa’da, ALS hastalığına yakalanan eski belediye başkan yardımcısı hastalığı ile ilgili sesini duyuramadığı için ilaç kullanmayacağını açıkladı....

Eski Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Kalkan, geçtiğimiz aylarda amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalanmıştı.

Beyin ve omurilikte bulunan ve kasların hareket etmesini sağlayan sinir hücrelerinin hasar görmesiyle ortaya çıkan hastalığın henüz tedavisi bulunmuyor.

Hastalığının ilerleyişle ilgili zaman zaman sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Kalkan, son olarak hastalığıyla ilgili sesini duyuramadığı için sitemkar bir paylaşımda bulundu. Artık ilaç kullanmayacağını belirten Kalkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"ALS hastalığı tüm aileyi maddi manevi olarak bitiriyor, bu nedenle maddi olarak artık gücüm yetmediği için ilaç alamıyorum ,artık tedavi olmayacak ilaç almayacağım..! Hiç kimsenin yardımını kabul etmiyorum..! Allah ne takdir ederse o olur…"

ALS HASTALIĞININ TEMEL NEDENİ BİLİNMİYOR

ALS hastalığının günümüzde kesin tedavisi bulunmuyor. Erken tanı ile bazı semptomlar tedavi edilebilirek daha uzun süre kas hâkimiyeti sağlanıyor. Mevcut tedaviler ile hastanın yaşam kalitesi iyileştirilebiliyor.

Bu hastalığa yakalananların yüzde 5’i 20 yıldan fazla yaşarken, hastalığın başlangıcından itibaren hayatta kalma süresi ortalama 4-6 yıl. Ancak, 10 yıl ve daha uzun yaşayan pek çok hasta da var.

Bulaşıcı olmayan ALS’de genetik nedenlerin rol oynadığı düşünülse de, hastalığın temel nedeni bilinmiyor.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum