Urfa’daki eczacılardan ilaç fiyat kararnamesine tepki!;

Urfa’daki eczacılardan ilaç fiyat kararnamesine tepki!

Şanlıurfa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kaplan, yıllardır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesinin günümüz koşullarına uygun şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Aksi halde eczacılığın mali açıdan sürdürülebilir olması mümkün değildir” dedi....

ŞANLIURFA - 27. Bölge Şanlıurfa Eczacılar Odası, ilaç fiyat kararnamesinin güncellememesi nedeniyle eczacıların karşı karşıya bulunduğu sorunlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Eczacılar Odası’ndaki açıklamayı grup adına 27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kaplan yaptı.

KAPLAN: SORUMLUSU ECZACINIZ DEĞİLDİR

Ülkenin en ücra köşelerinde tek bir vatandaşın bile ilaçsız kalmaması için canla başla çalıştıklarını belirten Kaplan, her yıl mevcut sistemin işleyişinden kaynaklanan ilaç yokluğu sebebi eczanelerin de zor durumda kaldığını vurguladı.

“Eczane eczane gezip ilaca ulaşmaya çalışan hastalarımıza aradığı ilacı tedarik edemeyişimizin üzüntüsünü yaşamaktayız” diyen Kaplan, şunları söyledi:

“Hastalarımızın yorulmaması için pek çok meslektaşımız aranan ilacın bulunabileceği bir eczaneyi bulabilmek umuduyla birbirleriyle devamlı iletişim halindedirler. Her gün yeni bir hasta için yeni bir ilacı yorulmadan usanmadan aramaktayız. Bir kez daha altını çizmek isteriz ki adı ister üretim kaynaklı olsun, ister tedarik kaynaklı olsun, isterse zam kaynaklı olsun, halkımızın ulaşamadığı ilaçların sorumlusu kesinlikle eczacınız değildir.”

“İLAÇ FİYAT KARARNAMESİ GÜNCELLENMELİ”

Firmaların ilaca zam beklentisinin bulunduğunu belirten Kaplan, “Bu bağlamda gerek vatandaşımızın gerekse eczacılarınızın kaderi firmaların insafına bırakılmıştır. Bizim talebimiz ilaca zam değil 13 yıldır güncellenmemiş ilaç fiyat kararnamesinin günümüz koşullarına uygun olarak güncellenmesidir. Aksi halde eczacılığın mali açıdan sürdürülebilir olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

DEVLET ERKİNE ÇAĞRI

Kaplan, ilaç tedarikinde yaşanan sorunların çözümü için devlet erkini göreve davet ettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerli hastalarımız ilaca erişimin önündeki engel eczacınız değildir. İlaç zammını bekleyen de eczacınız değildir. Bizler sizlerin en kolay eriştiğiniz 1. basamak sağlık hizmeti sunucularıyız, en önemli kuralımız sizlerin sağlığına verdiğimiz önceliğimizdir. İnsan sağlığını her türlü koşuldan üstün tutan bir mesleğin temsilcileri olarak, halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetini sürdürülemez hale getiren bu sorunların çözümü noktasında tüm paydaşlarımızın aynı duyarlılıkta olduklarını temenni ediyor,  yetkilileri ve devlet erkini göreve davet ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu da belirtmek isteriz.”

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum