HDP kongre çalışmalarına başladı;

HDP kongre çalışmalarına başladı

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, 4’üncü Olağan Kongre hazırlıklarını basın toplantısı ile duyurdu....

ŞANLIURFA -Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Teşkilatı, yapacakları 4'üncü Olağan Kongre çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

HDP Şanlıurfa İl binasında düzenlenen toplantıya; HDP Urfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan'ın yanı sıra Urfa Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Şanlıurfa İl Eş başkanı Ziya Çalışkan, halkı yapılacak olan kongreye davet etti. Çalışkan, “Partimiz her zaman siyasetteki kirliliğe, baskıya, işkenceye ve tecride karşı mücadelesini vermekte ve vermeye devam etmektedir. Kongremiz bu anlamda bu mücadelenin daha güçlü bir çıkış noktası olacaktır" ifadesini kullandı.

 

BULGA: BU KONGRE GEÇMİŞ KONGRELERDEN FARKLI OLACAK

HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Naif Bulga ise şunları kaydetti:

“Bu kongre geçmiş kongrelerden farklı olacak. Urfa’da çok farklı inanç kimlikleri ve etnik kimlikler yaşıyor. Bizler buna dayanarak bunu hem politik hem de örgütsel bir iddia ve hedef olarak ele alıyoruz. Burada yaşayan bütün halkları kapsayacak güçlü ve kapsayıcı bir yönetimi oluşturmak gibi bir iddiamız ve hedefimiz olacak. Bunu başardığımızda demokrasi ittifakımızı Urfa’da somutlaşmış tam tutmuş yönetimini de oluşturmuş olacağız. Urfa’da demokrasi ittifakının yönetimini oluşturacağız”.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum