Balıklıgöl’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor;

Balıklıgöl’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor

Şanlıurfa’da kentin simgesi olan Balıklıgöl’de doğu revaklarındaki çökme nedeniyle geçtiğimiz aylarda başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor. Şanlıurfa Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, yenileme çalışmalarının bir ay içerisinde tama...

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’nın simgelerinden olan Balıklıgöl, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Tarihi mekanda ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektirdiği noktalardan doğu revaklarında zamanla oluşan çökme ve çatlaklar nedeniyle geçen aralık ayında alanda restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Şanlıurfa Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, yürütülen çalışmalarla ilgili BİHA’ya bilgi verdi.


“TEMENNİMİZ BİR AY İÇERİSİNDE BURANIN BİTMESİDİR”

Siracettin İlhan, yenileme çalışmalarının yakın bir zamanda bitirileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Balıklıgöl’de kemelerde çökme söz konusuydu. Bu tehlikenin daha büyük tehlikeye dönüşmemesi için söküm yapıldı. Alanda daha sonra zeminde etüt çalışması gerçekleşti. Bu çalışmalar sonrasında rapor hazırlandı. Bu rapor kurula sunuldu. Kurul uygulama projesi geçen salı kabul edildi. Tabii buranın teknik-takibini Vakıflar Bölge Müdürlüğü yaptığı için müdürlük rapor hazırlayarak, bizim Şanlıurfa Valiliğine bağlı YİKOB İzleme Merkezine bildirdi.

Temennimiz bir ay içerisinde buranın bitmesidir. Tabii ki turizme etki edecektir. En minimum seviyeye azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz isteriz ki çalışma daha erken bitsin ama zemin etüdü yapılmadan da uygulama uygun olmazdı. Zemin etüdü yapıldı. Zemini daha sağlamlaştırmak için gerekli raporlarlar hazırlandı. Buna bağlı olarak turizme herhangi bir etkisi olmayacaktır. Balıklıgöl açık alandır. Turistler ve vatandaşlar her yeri gezebilirler”.

SİNAN ÖZDEMİR – ÖZEL HABER / BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum