Enderun usulü teravih geleneği Haliliye'de yaşatıldı;

Enderun usulü teravih geleneği Haliliye'de yaşatıldı

Haliliye Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikte Osmanlı'nın bir geleneği olan Enderun usulü Teravih Namazı kılındı ve konser verildi. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Ramazan Haliliye’de bir başka yaşanır” dedi....

HALİLİYE- Haliliye Belediyesi tarafından Enderun Usulü Teravih Namazı geleneği yeniden yaşatıldı.

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan’ın ilk gününden bu yana düzenlenen etkinliklere bir yenisini daha ekleyen Haliliye Belediyesi, Enderun Usulü Teravih Namazı geleneğini yaşattı. İlahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü Teravih Namazı, Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından Mevlana Camii’nde kılındı.

Namazın ardından sahne alan Tasavvuf Müziği Sanatçıları Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Mevlidhan Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren Ramazan Konserinde vatandaşlar seslendirilen ilahilere eşlik ederken, etkinlik alanında meyan şerbeti ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Etkinlikte ise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

BAŞKAN CANPOLAT: RAMAZAN HALİLİYE’DE BİR BAŞKA YAŞANIR

Osmanlı’da bir gelenek olan Enderun usulü Teravih Namazı atmosferini Haliliye’de yaşattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Ramazan Haliliye'de bir başka yaşanır" dedi. Başkan Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Haliliye’de Ramazan bir başka güzel diyoruz. Haliliye’deki Tasavvuf Konserimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün bizleri onurlandıran, Şanlıurfa’da da göz doktoru olarak çalışma yapmış olan Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Ertuğrul Soysal’a çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanım da Ramazan Şanlıurfa’da bir başka güzel, mutlaka geleceğim dedi. Bugün buradaki atmosferi hep birlikte kendisiyle teneffüs ediyoruz. Burası bir Mevlevihane külliyesi, bir Mevlevi kültürü burada yaşatılacak. Değerli Kasım Hafız hocama ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyoruz. Bizler belediyeler olarak nasıl ki farklı konularda hizmetinizdeysek, sosyal etkinliklerle de emirlerinizde, dualarınızda olmaya, gönüllerinize dokunmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte birbirimize dua edeceğiz. Bugün, burada aramızda bulunan değerli hocalarım, fisebilillah bedelsiz bir şekilde aramızda bulunuyorlar. Urfa’dan bir selam üzerine buraya geldiler. Çok değerli Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek hocalarıma teşekkür ediyorum. Ramazan Haliliye’de dolu dolu yaşanır, bir başka güzel yaşanır.”

Program, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan duaların ardından sona erdi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum