Beyazgül: Bütün şehirlere fark attık;

Beyazgül: Bütün şehirlere fark attık

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, göreve seçildiği 31 Mart 2019’dan bugüne kadarki görev süresinde yaptıklarını değerlendirme toplantısında anlattı. Özellikle kültür ve turizm alanında birçok başarılı işlere imza attıklarını vu...

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, göreve gelişinin üçüncü yıl dönümünde özel bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısıyla Şanlıurfalılara icraatlarını anlattı. 

Toplantıya Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, daire başkanları ve basın mensupları katıldı.

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, birçok başlık altında yaptığı sunumda hayata geçirdikleri ve yapımı devam eden projeleri anlattı.

BEYAZGÜL: GENÇLERİN İSTİHDAMI İÇİN FABRİKALAR AÇTIK

Göreve geldiği andan itibaren Urfa’nın birçok sorununa çözüm ürettiklerini vurgulayan Beyazgül, gençlerin istihdamına önem verdiklerini belirtti. Beyazgül, “Şanlıurfa’da genç nüfusun çok olması itibarıyla genç nüfusun istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmekte. Turizm şehrini öne çıkardık. Şanlıurfa’da gençlerimizin istihdamı için 6 fabrika açtık. Bu fabrikaya şu anda makineler yerleşmekte, bu makineler yerleştikten sonra da işçi alımına başlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Efendim şu çalışma çok önemli büyük çalışma değil, şu çalışma anlatılır mı denemeyin” diyen Beyazgül, yapılan tüm çalışmaların Şanlıurfa için olduğunu kaydetti.    

“Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yolu” olarak nitelendirilen Kültür Turizm Yolu’nda kamulaştırma çalışmalarının bittiği bilgisini veren Başkan Beyazgül,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“476 yapının tamamını kamulaştırdık. Kültür Turizm Yolu’na ilişkin yazışmalar konuşmalar 21 yıldır devam ediyor. Şehre baktığımızda Eyyübiye bölgesi şehrin en dezavantajlı bölgesi. Eyyübiye’nin hemen hemen yüzde 80’ine yakını gecekondu ve bu gecekondu içerisinde insanlar nefes alacak durumda değiller. Parklar yok, yollar yok, sosyal donatılar yok. İşte buraya biz biraz daha ağırlık verdik. 476 tane konutu kamulaştırırken bize zor bir iş dediler, evet zordu ama bizde şöyle başladık işe, hangi iş zor ise biz oradan başladık. Yapıların kamulaştırmasını tamamladık. Şimdi yolun asfaltlama çalışmalarını alt yapılarını bitireceğiz.”

“HAVALARIN GÜZELLEŞMESİYLE HİZMETE AÇILACAK”

Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesinin eski binasını yıktıklarını hatırlatarak, “Burası yeşil alan için açıldı. Binanın mermerlerle kaplı olması yeniymiş gibi görünüyordu. Yaptığımız incelemede bu binanın sakat olduğunu gördük. Vurduğumuz bir kepçe ile neredeyse binanın yarısı yıkılıp gitti. Yerine yeşil alan yaptık. Bu projemiz tamamlandı. Havaların güzelleşmesiyle birlikte halkın hizmetine açılacak” diye konuştu.

“ANLAŞMA YOLUNU TERCİH EDİYORUZ”

Özdiker Kuyumcular Çarşısıyla ilgili kamulaştırma sürecine değinen Beyazgül, “Bize diyorlar ki, ‘Vatandaşımızı mağdur ediyorsunuz’. Kamulaştırma yasası ile kamulaştırırsın. Eğer kamulaştırma bedeli idare ve kamulaştırılan tarafından yeterli görülmezse her iki taraf mahkemeye müracaatla değer tespitine gidilir. Biz, anlaşma yolunu tercih ediyoruz. Yüzde 50’sine yakınını kamulaştırdık zaten. Diğer kısımlar ise ‘hemen belediyemizin alt kısmında kendi birimlerimizin içine girdiği yeri boşaltalım, Özdiker Hanının iç kısmında kalan vatandaşlarımıza takas yoluyla teslim edelim’ diye bir öneride bulunduk. Bunu bekliyoruz. Bir kısım arkadaşlarımız da bunların içlerinde bizimle görüşüyorlar. Şunu da söyleyeyim: Kim önce gelirse biz dükkanı ona vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ŞEHİRLERE FARK ATTIK”

Başkan Beyazgül, kültür ve turizm alanında da birçok işler yaptıklarını belirterek, “Biz Urfa’yı kültür turizm şehri haline getirmek zorundayız. O eski Urfa evlerini butik otel yapıp Urfa sokaklarını turizm cenneti haline getirmek zorundayız. Urfa bir turizm şehir olacaktır. Bütün şehirlere fark attık” dedi.

“ŞANLIURFA MISIR PİRAMİTLERİNDEN ESKİ BİR TARİHE SAHİP”

Şanlıurfa tarihinin Mısır piramitlerinden daha eski olduğunu, Göbeklitepe ve Taştepeler ile kentin dünyada bir cazibe merkezi haline gelmesi için yeni bir Şanlıurfa’nın ortaya çıktığını belirten Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa, Mısır piramitleri tarihinden öncesi bir tarihe sahip, Göbeklitepe’ye sahip, peygamberler şehri, balıklıgöle sahip, Şanlıurfa Türkiye’nin değil, dünyanın turizmde bir cazibe merkezi haline gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kentte uzun yıllardır tartışılan trambüs projesini yakından takip ettiklerini belirten Beyazgül, müjde verdi. Beyazgül, “12 adet trambüs yakın zamanda Şanlıurfa sokaklarına geliyor. Bu çok konuşuldu, çok çalıştık üzerine, maddi hata ve hukuki bir hata yapmayalım şehrimizi zarara uğratmayalım istedik. Projeyi yakından takip ediyoruz” ifadesini kullandı.

Beyazgül, bitirdikleri projelerden birinin de Karakoyun Köprü Kavşağı olduğunu söyledi. “Karakoyun Köprü Kavşağı çıkılmaz bir haldeydi” diyen Beyazgül, projelerinin anlatımını şöyle sürdürdü:

“Karakoyun Köprü Kavşağı tek şeritti. Geldiğimiz gibi ilk ele aldığım yer burası oldu. Karakoyun Köprü Kavşağı’nı yapıp bitirdik. Akçakale yolunu tekrardan yaptık. 30 metre olan Akçakale çıkışını 50 metreye çıkardık. Oradaki vatandaşlarımız bize teşekkür ediyor. Başkanım buraya uçak bile iner diyorlar”.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum