TKDK'nın 'keyfi uygulamaları' yatırımcıyı Urfa'dan kaçırdı;

TKDK'nın 'keyfi uygulamaları' yatırımcıyı Urfa'dan kaçırdı

Şanlıurfa bir fabrikadan daha oldu. İş insanı Serhat Gerger, Şanlıurfa’da yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 20 milyon lira değerindeki fabrika projesinden kırsal kalkınmayı destekleme kurumunun önlerine çıkardığı ‘keyfi uygulamalar’ nedeniyle v...

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyenler en çok bürokratik engellerden muzdarip. Bürokrasiyi aşamayan yatırımcılar kentin kalkınması ve iş istihdamı açısından çok önemli yatırımlarından vazgeçebiliyor. Şanlıurfa’ya bürokratik engeller nedeniyle yatırım yapmaktan vazgeçen son isim iş insanı Serhat Gerger oldu.

Serhat Gerger, 2021 yılının başında Şanlıurfa Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nde kuru domates-birer üretimi için fabrika açmak istedi. Gerger, 500 kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 20 milyon TL değerindeki projesi için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) hibe başvurusunda bulundu. Yaklaşık 14 ay boyunca hibe desteğini alabilmek için birçok belge ve doküman istenmesinden usanan Gerger, son olarak daha önce gönderdiği bir belgenin yeniden istenmesiyle çileden çıktı.

Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) ulaştığı Serhat Gerger, TKDK’nın aylardır kendilerini oyalamasından şikayet etti.

“Çok abartı prosedürler uygulayarak bizi beklettiler ve verecekleri hibenin de bir anlamı kalmadı” diyen Gerger, şunları söyledi:

“Biz bu fabrikayı 14 ay önce açmaya karar verdiğimizde TKDK’nın hibeleri vardı. O dönem yatırımımızın maliyeti 11 milyon liraydı. TKDK’dan da 5 milyon lira alacaktık. Bizi 14 ay ciddi şekilde yorup beklettiler. Doların da fırlamasıyla 11 milyonluk yatırım 20 milyona yükseldi. Bugün hala faturaya, evraklara zorluklar çıkararak… hatta aile nüfus tablomuza kadar istediler. Çok abartı prosedürler uygulayarak bizi beklettiler ve verecekleri hibenin de bir anlamı kalmadığını gördüğümüzden yatırımı yapmama karar aldık. Ciddi anlamda zorluklar çıkardılar bize.”

GERGER: “A PARDON UNUTMUŞUZ DEDİLER”

Serhat Gerger, önceki gün sabırlarının tükendiğini belirterek, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı:

“Bundan 1 hafta önce kendilerine fabrikaya kuracağımız fırının değeri bu diye fatura verdik. En son önceki gün aradığımızda evrakımızı vermiş olmamıza rağmen vermediğimizi söylediler. Yasal süreçlerle verdiğimiz evrakları vermedik gibi gösterdiler. Daha sonradan ‘a pardon unutmuşuz’ deyince biz de bu zorluklardan dolayı vazgeçmeye karar verdik. Fabrikayı burada kurmamaya karar verdik. Projeyi artık kendi öz sermayemiz ile başka şehirde yapmaya çalışacağız.”

“URFA’DAN VAZGEÇTİK”

Şanlıurfa’da ciddi yatırım içerin projeyi bir türlü kabul ettiremediklerini belirten Serhat Gerger, “Burada sürekli önümüze engeller çıkardılar. O yüzden Mersin, Hatay, İskenderun gibi kolay ihracat yapabileceğimiz, bizi uğraştırmayacaklarını düşündüğümüz yerlere gitmeyi düşünüyoruz. Urfa’dan vazgeçtik” diye konuştu.

“TÜM BELGELERİ TESLİM ETTİK AMA…”

Projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerinde bu kadar zorlukla karşılaşacaklarını kesinlikle tahmin etmediklerini vurgulayan Gerger, “Zaten hakkımız olanı istiyorduk. Bir proje vardı. Tüm söyledikleri evrakları da teslim ettik ama ona rağmen böyle bir kaos olunca vazgeçme kararı aldık. Maalesef başka şehirde fabrikayı kuracağız” dedi.

ASUDE ARTAN – ÖZEL HABER / BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum