Şanlıurfa bu kez İstanbul’da tanıtılacak;

Şanlıurfa bu kez İstanbul’da tanıtılacak

Şanlıurfa’nın tarihi, kültürü, gastronomisi, turizmi, müziği ve daha birçok değeri İstanbul’da düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak....

ŞANLIURFA –İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da 2-5 Haziran arasında Yenikapı’da 1. Şanlıurfa Tanıtım Günleri düzenlenecek. Tanıtım günlerine Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçe belediyeleri de katkı sunacak.

İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından özel bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek, İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Şansal, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şansal, İstanbul’da 2-5 Haziran’da Şanlıurfa Tanıtım Günleri adı altında etkinlik yapacaklarını söyledi. Şahsal, Urfa’nın değerlerini Yenikapı’da kurulacak devasa çadırda gerçekleştireceklerini kaydetti.

BEYAZGÜL: BU BİR BAŞLANGIÇTIR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, İstanbul’un 81 ilin özeti olduğunu belirterek, “Ankara başkenttir ama İstanbul da hala özünü, değerini koruyor. Arkadaşlarımız bu zor şehirde başarılı olmuşlar, bir de birliğimizi birikimimizi İstanbul’da tanıtıyorlar. Herkese teşekkür ediyorum, hayırlar getirsin” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın sahip olduğu sosyokültürel yapısını, tarihini, ekonomisini, üretim değerlerini, inanç turizmini, Balıklıgöl,  tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbekllitepe, suya ve zamana direnen şehir Halfeti ve diğer kültürel değerlerini tanıtmayı hedefleyen İstanbul’da 1. Şanlıurfa Tanıtım Günleri aynı zamanda her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturarak ülke gündeminde etkili olmayı da amaçlıyor.

İstanbul Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilkini düzenleyeceği etkinlik “Birlik” temasıyla ses getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle organizasyonun sloganı da “Biz Türkiye’yiz!” olarak belirlendi.

Tanıtım günlerinde tamamen Şanlıurfalı esnafların ürünlerinin yer alacağı stantlar, Şanlıurfa’nın sanat sembollerinden biri haline gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ‘’Urfa Ahengi Müzik Topluluğu’’ , yerel sanatçı konserleri ve çiğ köfte şöleninin yanı sıra Şanlıurfa’nın bütün lezzetleri bulunacak. Bunun yanında kentin zanaatkarları, tarım ve gıda üreticileri, kültür turizmi, sanayi şirketleri ve STK'lar da yer alacak.

Şanlıurfa’nın kültürünü yansıtan zanaatlar, özel bir alanda yer alacak olan “Şanlıurfa El Sanatları Workshop” bölümü ile 4 gün süresince katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek.

BİHA


 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum