Şanlıurfa’da eğitim yuvası başka kuruma tahsis edildi;

Şanlıurfa’da eğitim yuvası başka kuruma tahsis edildi

Şanlıurfa’da 7 yıl önce açılışı yapılan Harran Üniversitesi bünyesindeki Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu binası İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi....

ŞANLIURFA -Harran Üniversitesi bünyesinde Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nun açılışı 2015 yılında yapıldı. Eğitim kurumu olarak tahsis edilen bina altyapı eksikliği ve ulaşım sorunları gibi nedenlerle uzun bir süre kendi kaderine terk edildi.

Yüksekokul binası ve bağlantılı yurt binası Ceylanpınarİlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi. Sonradan başına tarım ibaresi eklenen Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrenciler ise Şanlıurfa merkezde eğitim almaya başladı.

 

“BU NASIL LİYAKATSİZLİK, ÖNGÖRÜSÜZLÜK, İŞ BİLMEZLİKTİR”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaşanan duruma sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla tepki gösterdi. Tanal, paylaşımında şunları sıraladı:

“Güler misin ağlar mısın?  Şanlıurfa Harran Üniversitesi bünyesindeki Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu’nun binasını, Mayıs 2015’te davulla zurnayla açtılar.

Servet akıtılan Ceylanpınar ilçesindeki yüksekokul binasını, yol sıkıntısı ve altyapı eksikliğini gerekçe göstererek yıllarca atıl durumda bıraktılar. Sonrasında yüksekokul binası ve bağlantılı yurt binasını İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis ettiler.

Adına sonradan ‘Tarım’ eklenen Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu öğrencileri ise halen Şanlıurfa merkezde sığıntı gibi eğitim görüyor. Emniyetin Ceylanpınar’daki eski püskü binasının Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencilerine tahsis edilmesi de bu aralar gündemde.

Eğitim yuvası olarak planlanıp inşa edilen binayı, emniyet müdürlüğü yapmak, karakolu da yüksekokul binasına dönüştürmek hangi aklın ürünü? Bu nasıl liyakatsizlik, öngörüsüzlük, iş bilmezliktir?

Madem ulaşım ve altyapı sıkıntısı olacaktı, neden Meslek Yüksekokulu binasını Ceylanpınar’ın daha merkezi bir yere inşa etmediniz?

Milletin parasını çarçur edenlere, eğitim yuvasını karakola dönüştürenlere, eski püskü karakol binasını eğitim yuvası olarak pazarlayanlara ilk seçimde gereken dersi vermeliyiz. Uyan Şanlıurfa halkı! Uyan Ceylanpınar halkı! 20 yıldır AKP size hep zarar verdi. Şanlıurfalılar ve Ceylanpınarlılar varlık içinde yokluk yaşıyor. Hep birlikte AKP’yi yolcu edip kentimizi kalkındıracağız.

Son olarak şunu belirteyim, Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksekokulu bir an önce Şanlıurfa merkezden asli yeri olan Ceylanpınar merkezine taşınmasını destekliyoruz. Ancak yüksekokulun taşınacağı yer, eski İlçe Emniyet Müdürlüğü değil, bir eğitim yuvasına yakışır donanımlı bir yerleşke olmalıdır. Ağla Ceylanpınar’ım ağla!”.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum