Vatandaşlar artan et fiyatlarından şikayetçi;

Vatandaşlar artan et fiyatlarından şikayetçi

Ramazan ayına sayılı günler kala et fiyatları yükseldi. Şanlıurfa’da Ramazan öncesi hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar artan et fiyatlarından şikayetçiyken kasaplar da fiyatlar arttığı için talebin azaldığından dert yandı....

ŞANLIURFA –Türkiye’de son günlerde beyaz ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışı hem esnafı hem de vatandaşı mağdur etti. Son olarak Et ve Süt Kurumu da kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Şanlıurfa’da özellikle yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşlar et almakta zorlanırken, cep yakan et fiyatları hem kasap esnafını hem vatandaşı şaşkına çevirdi. Kasaplar artan et fiyatlarından dolayı talebin çok azaldığını belirtirken, vatandaşlar bu Ramazan ayında sofralarında eti göremeyeceklerini söyledi.


ŞAHİN: “DAHA AZ ET TÜKETECEKLER”

Haşimiye bölgesinde kasap ve sakatatçıların yoğunlukta bulunduğu yerde iş yeri bulunan kasap İsmail Şahin, vatandaşların alım gücünün azalmasıyla işlerindeki düşüşe dikkati çekti. “Ete yüzde 48 zam geldi. Bu demek oluyor ki Ramazan ayında et 150-160 TL’ye yenebilecek” diyen Şahin, Ajans Urfa’ya şunları söyledi:

“Et pahalı olunca vatandaşın talebi doğal olarak azalıyor. Şu an etin kilosu 110 lira. Zamlı fiyatla etin kilosu 155-165 civarında olur. Hemen hemen tüm et türlerine zam geldi. Vatandaşlarımız et alma konusunda zorluk çekiyor. Zamlardan sonra insanlar daha da az et tüketecek.”


BARAN: “ETİ GEÇTİM, SOĞAN BİLE YİYEMEZ”

Kasap Kamil Baran, ete gelen zamların kendilerini de zor durumda bıraktığına vurgu yaptı. “Biz de ne yapacağımıza şaşırdık” diyen Baran, bazen vatandaşların haklı tepkisiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Baran, “Bizim elimizde olan bir durum değil. Allah fakir fukaraya yardım etsin. Yağ olsun, kuyruk olsun, durmadan zamlanıyor. Zamlar böyle devam ederse vatandaşlar Ramazan ayında et yiyemez. Eti geçtim hatta soğan bile yiyemez. Soğanın kilosu olmuş 5 lira” diye konuştu.


ÇİMEN: “RAMAZANI KURU FASULYEYLE YAPARIZ ARTIK”

Ramazan ayındaki zengin iftar sofralarını artık unuttuklarına değinen Ahmet Çimen isimli vatandaş, bu yıl iftar sofrasında eti göremeyeceklerini söyledi. Çimen, şunları söyledi:

“Ete zam geldi, hükmümüz yok almaya artık. Ramazan geliyor ne yapacağımızı şaşırmışız. İşimiz, karımız yok. Bir kilo et 100 lira olmuş alamıyoruz. Ne yapağımızı ne yiyeceğimizi şaşırmış durumdayız. Bu zamlara bir çare bir önlem bulsunlar. Ramazanımızı kuru fasulyeyle yaparız artık.”

 

ONAY: “ETİ ALAMIYORUZ, BAKLA ALIYORUZ ARTIK”

Vatandaşlardan Muhittin Onay ise zaten et alamadıklarını, yeni zamla eti tamamen unutacaklarını kaydetti. Onay, “Et alamıyoruz artık, bakla alıyoruz. Her şeye zam geliyor. Ramazan ayında et değil de ekmek bulsak iyidir. Bu zamların durdurulması lazım. Alım gücümüz gün geçtikçe azalıyor” ifadesini kullandı.

 

AYDIN: “ET BİZİ AŞIYOR ARTIK”

Yaşanan zamlara karşı devlet yetkililerin çözüm bulması gerektiğinin altını çizen Ahmet Aydın, “Et alamıyoruz, bizi aşıyor artık” dedi.

Bütün vatandaşların et tüketebilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, “Et ve süt çok önemli gıdalar. Ramazan ayında et yiyemeyeceğiz çünkü pahalı. Milleti düşünmek gerekiyor. Her konuda pahalılık var, gücümüzü aşıyor. Bu pahalılığı bir an önce sonlandırmak lazım” diye konuştu.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum