Şanlıurfa Besi OSB’ye ödül;

Şanlıurfa Besi OSB’ye ödül

Şanlıurfa Besi OSB, Tarım ve Orman Bakanlığı Reform Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü....

Tarım ve Orman Bakanlığı Reform Genel Müdürlüğüne bağlı tarıma dayalı ihtisas bölgeleri içerisinde Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ödüle layık görüldü.

En başarılı bölge müdürü kategorisinde Şanlıurfa Besi OSB Bölge Müdürü Mehmet Rüstem Coşkun’a belgesini, yönetim kurulu verdi.

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Çinpolat, Türkiye’nin en büyük tarıma dayalı ihtisas bölgesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Son yıllardaki çalışmalarla Tarım Bakanlığı nezdinde yükselen değer olduklarını ifade etti.

Bölge Müdürü Mehmet Rüstem Çoşkun ise “Yatırımcılarımızın gayreti ve yönetim kurulumuzun desteği ile Şanlıurfa Besi OSB’nin Türkiye’ye örnek olacaktır” diye konuştu.

ŞANLIURFA BESİ OSB’DE 83 ÇİFTLİK TAMAMLANDI

Şu ana kadar Besi OSB'de, 132 çiftlik başlamış olup bunların 83 adedi tamamen bitmiş ve hayvan konulacak seviyeye gelmiş durumda. 30 çiftlikte 5 bin hayvan mevcut. 480 işletmenin tahsis işlemi bitirilen Besi OSB’de biogaz işletmesinde şu anda 4,5 megavat elektrik üretimine başlandı. Biogaz tesisi tamamlandığında yakın bir zamanda elektrik üretimi 9,6 megavata yükselecek.

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum