Karaköprü Belediyesine ek bütçe;

Karaköprü Belediyesine ek bütçe

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Karaköprü Belediyesinin bütçesine 132 milyon 800 bin TL ek bütçe ödeneğinin verilmesine ilişkin komisyon raporu kabul edildi....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Birleşim, Başkan Vekili Ahmet Kaytan ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar okundu.

Okunan komisyon raporları arasında yer alan Karaköprü Belediyesine 132 milyon 800 bin TL ek bütçenin ekonomik nedenlerle ödenek verilmesine ilişkin rapor meclis üyelerine sunuldu. Karar, oy çokluğuyla kabul edildi.


“EK BÜTÇEYİ FAZLA BULUYORUZ

Karaköprü’ye verilen ek bütçeye bazı kalemlerinin fazla olmasından şerh düştüklerini ifade eden HDP Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun, “İki gün öncesinde komisyon toplantısında bu ödeneğin nerelere kullanılacağını net olarak görmüştük. Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde ilan gideri olarak 2 milyon TL gösterilmesini gerçekten fazla buluyoruz. Ayrıca bir havuzun giderine 750 bin TL gitmesini de fazla buluyoruz. Bundan dolayı şerh düşüyoruz” ifadesini kullandı.

 

GEREKÇE EKONOMİK ŞARTLAR

İlgili komisyon raporunda, “14.03.2022 tarih ve 143 sayılı Meclis kararı ile Komisyonumuza havale edilen ‘Karaköprü Belediyesi Ek Bütçe’ ilçe ilgili komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde;

Komisyonumuz tarafından 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 62. Maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe yönetmeliğin 27. maddesinin 1. fıkrası gereğince tanzim edilen Karaköprü Belediyesinin 2022 mali yılı bütçesinin bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı yetersiz olduğu görülmüş olup, belirtilen ödenek kalemlerine toplam 132.800.000.00 TL ödenek konulması uygun görülmüştür” denildi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum