Urfalıların lolaz dürümü ekonomik krize direniyor!;

Urfalıların lolaz dürümü ekonomik krize direniyor!

Şanlıurfa’nın en lezzetli, en meşhur, en tercih edilen, en ekonomik, en sağlıklı fast-food yemekleri haline gelen lolaz dürümü ekonomik krize direniyor....

Şanlıurfa’nın meşhur yemeği olan lolaz dürümü, Urfalıların vazgeçilmez tercihlerinden olmaya devam ediyor. Ekonomik krize direnen Urfalıların fast-food yemeği, sokak lezzetlerinde tercih edilenlerin ilk sırasında yer alıyor.

Eşsiz lezzetlerle hazırlanan dürüm, yumurta, börülce, yeşil soğan, maydanoz, nane, biber ve baharatlarla zenginleştirilerek, hem ekonomik hem de mideyi rahatlattığı için esnaf ve vatandaşların vazgeçemediği tatların başında geliyor.

YARIM ASIRDIR AYNI LEZZETİ SATIYOR

Kurduğu tezgahta yarım asra yakın bir süredir lolaz dürümü hazırlayıp satan Ramazan Damar, “Bir tek biz kaldık bu işi yapan. Herkesin gözünün önünde yapıyorum, sabah akşam farketmeden herkes gelip yiyebiliyor. Ekonomik kriz etkilemedi, bundan daha ucuz ne var ki! 10 TL. Eskiden okulların önünde, kantinlerde, fırın önlerinde satılırdı, şimdiki zamanlarda satan kalmadı. Tek ben varım burada. Urfa’nın vazgeçilmezi olduk” diye konuştu.

ASUDE ARTAN – MUSTAFA EKİNCİ – ÖZEL HABER / BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum