Şanlıurfa’da Nevruz programı belli oldu!;

Şanlıurfa’da Nevruz programı belli oldu!

HDP Şanlıurfa İl Başkanlığı, 2022 yılı Nevruz kutlamalarına dair yaptığı basın açıklamasıyla, kentte kutlanacak Nevruz programlarını açıklandı....

ŞANLIURFA- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Başkanlığı, 2022 yılı Nevruz programını açıkladı.

Partinin il binasında düzenlenen basın toplantısına; HDP İl Eş Başkanları Ziya Çalışkan ve Çiğdem Karakeçili, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, ilçe eş başkanları ve parti üyeleri katıldı.

Kentteki Nevruz programı; 19 Aralık Cumartesi günü Suruç’ta başlayıp, 20 Aralık Pazar günü Şanlıurfa merkezinde ve etkinliklerin finali ise 21 Aralık Pazartesi günü Viranşehir’de kutlanacak.

Toplantıda konuşan Milletvekili Sürücü, tüm Şanlıurfa halkını Nevruz etkinliklerine davet etti.


ÇALIŞKAN: NEVRUZ'U BUGÜNKÜ ANLAMIYLA KUTLAYACAĞIZ

Şanlıurfa’daki 2022 Nevruz programını açıklayan İl Eş Bakanı Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nevruz'u bu yıl Urfa halkları olarak 20 Mart’ta kutlayacağız. Bu baharın gelişi, doğanın uyanışı, ama her şeyden önce halkların, özgürlük, kardeşlik ve barış talebinin yükseldiği bir Nevruz olacak. İbrahim’i yakmak için yakılan ateş o zaman İbrahim ve halklar için bir bahçeye dönüştü, gül bahçesine dönüştü. Direnen halklar için yakılan ateşler söndü. Katliamı yapan, katliam gerçekleştiren diktatörler tarihe karıştı ve yok oldu.

2022 Nevruz'u da Çağdaş Kaval'ların barış ve demokrasi mücadelesi verenlerin kutlayacağı, umudun daha yükseldiği, barışın egemen olduğu bir dünya dileğiyle. Bizler 20 Mart’ta Nevruz'da alanlardayız. Bizler 20 Mart’ta Nevruz'u kutlamak için, barış ve kardeşlik talebi için alanlardayız, halkımızla halklarımızla kardeşlik için, barış iççi bir şölen şeklinde Nevruz'u bugünkü anlamına uygun şekilde kutlamak için alanlardayız.

Alanda olacağız ve barış talebimizi, özgürlük talebimizi orada nevroz ateşiyle harılandırarak yükselteceğiz. Bizler için barış demek, Nevroz; kardeşlik demek, özgürlük demek, diriliş demek ve her şeyden önce zulme karşı direniş demektir. O direniş duygusuyla alanlarda olacağız. Urfa'da bizler halklarımızı 20 Martta Nevruz'u kutlamak için alanlara davet ediyoruz. Özgürlük halayını, barış halayını hep birlikte çekebilmek için alanlarda olacağız. Etkinliklerimiz; 19 Aralık Cumartesi günü Suruç’ta başlayıp, 20 Aralık Pazar günü Şanlıurfa merkezinde ve etkinliklerin finali ise 21 Aralık Pazartesi günü Viranşehir’de kutlayacağız. Nevruz kutlu olsun”.

BİHA

 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum