Karaatlı ekmeğe zam haberin yalanlandı!;

Karaatlı ekmeğe zam haberin yalanlandı!

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, son günlerde un fiyatlarındaki yükselişin ardından ekmeğe zam geleceği iddialarını yalanladı. Karaatlı, “Zam konusu doğrudur ama yarın öbür gün ya da 1 hafta sonra olan doğru değil” dedi....

ŞANLIURFA - Son zamanlarda un fiyatlarındaki yükselişin ardından Urfa’da ekmeğe zam geleceği sık sık gündeme geliyor.  Artan un, maya, odun ve işçilik maliyetlerinden dolayı ekmeğin fiyatına 50 kuruş zam geleceği iddia edildi. Ancak bu iddialara Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı son noktayı koydu.

Başkan Karaatlı, Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) yaptığı açıklamada, devlet destekli olan un taahhüdünün yüzdesinin düştüğünü, devletin tamamen desteğini çekerse ekmeğe zam gelebileceğini kaydetti.

“Devlet desteklerse zam kesinlikle söz konusu olamaz” diyen Karaatlı, şu an 2 lira olan ekmeğin fiyatının yükselmeyeceğini ifade etti.

KARAATLI: “ŞU AN ZAM GELMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Karaatlı, şunları söyledi:

“Devlet destekli unun taahhüdü devam etmesi söz konusu olursa zam gelmez.  Devlet desteklerse zam kesinlikle söz konusu olamaz. Devlet bugüne kadar destek veriyordu ancak son bir aydır desteği yüzde olarak çok düşük orana çekti. Onun içinde un ihtiyacını karşılayamamakta. Karşılayamayınca serbest piyasadan unu almak zorunda kalıyor esnaf. Bu da zamları gündeme getiriyor. Şu anda zam söz konusu değildir, algı oluşturuluyor. Zam konusu doğrudur ama yarın, öbür gün ya da 1 hafta sonra olan doğru değil.”

“UN VE BUĞDAY SIKINTISI YOK”

Buğday ve un sıkıntısının olmadığını belirten Karaatlı, “Un ve buğday sıkıntısı yok, devletin destek sıkıntısı var. Fahiş bir artışın olacağını sanmıyorum. 50 kuruş civarında zam gelebilir.  Zam konusu şu anda belli değil. Bu tür algılara fırsat verilmemeli ” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum