Şanlıurfalı Bakan Nebati’den itiraf: Yıl boyu sürecek;

Şanlıurfalı Bakan Nebati’den itiraf: Yıl boyu sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, daha önceki açıklamalarında nisana kadar süreceğini söylediği yüksek enflasyonun yıl boyu devam edeceğini kaydetti....

ANKARA - Şanlıurfalı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında enflasyon değerlendirmesi yaptı.

Daha önce nisan ayına kadar yüksek enflasyon beklediklerini açıklayan Nebati, "Enflasyon yıl boyu sürecek" dedi.

Nebati, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılı genelinde maliyet yönlü baskılar, döviz kurunun gecikmeli etkisi, küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesi beklenmektedir. Yıl sonunda enflasyonun atılan kararlı adımlarla gerilemesini bekliyoruz.”

 

ENFLASYONLA MÜCADELE

Öncelikle fiyat istikrarını olumsuz etkileyen döviz kuru dalgalanmalarını engellemek üzere bir dizi enstrümanı hayata geçirerek önemli kazanımlar elde ettiklerine değinen Bakan Nebati, “Son dönemde, gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e, elektrikte ise KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e indirdik. Söz konusu tedbirler enflasyonla mücadelede kararlığımızı göstermektedir. Diğer yandan, enflasyonun yapısal unsurlarına yönelik çalışmalarımızı ise Fiyat İstikrarı Komitesi bünyesinde ilgili kurumlarımızla birlikte sürdürüyoruz” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum