İzmir-Şanlıurfa uçak seferleri için Urfalı bakana çağrı;

İzmir-Şanlıurfa uçak seferleri için Urfalı bakana çağrı

İzmir’de yaşayan Şanlıurfalılar, İzmir-Şanlıurfa arasında karşılıklı uçak seferlerinin bir an önce başlatılması için Urfalı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye çağrıda bulundu....

İzmir Şanlıurfa Federasyonu, Şanlıurfa-İzmir arasında iptal edilen uçak seferlerine ilişkin Basmane semtinde basın açıklaması yaptı.

İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerinin yeniden bir an önce başlatılmasını istedi. Mızraklı, “Yapılan haksızlığı şiddetle kınıyoruz, bu mağduriyetin giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

AYDINLIK: “URFA İKİNCİ SINIF MUAMELESİ GÖRÜYOR”

İzmir Şanlıurfa Federasyonu Basın Sözcüsü Erkan Aydınlık da İzmir’den 7 Mart itibarıyla Diyarbakır’a, Mardin’e ve Gaziantep’e günde ikişer uçak seferi bulunduğuna dikkati çekti. Şanlıurfa’nın göz ardı edilmemesi gereken bir kent olduğunu vurgulayan Aydınlık, şunları söyledi:

“Tarihin sıfır noktası diyoruz, ‘Peygamberler Şehri’ diyoruz, turizm açısından en önemli en kıymetli şehirlerden biri diyoruz ama ne yazık ki Şanlıurfa’dan İzmir’e, İzmir’den de Şanlıurfa’ya sefer yok. İzmir’e seferler koyulmasını ivedilikle istiyoruz. Turizm açısından, akrabalık hısımlık açısından, iş açısından… burada fuarlar yapılıyor ve bu fuarlara çok sayıda Şanlıurfalı firmalar katılıyor, gidip gelen çok iş insanı oluyor. Bunlardan dolayı yeniden seferlerin konmasını istiyoruz. Şanlıurfa’daki yerel yöneticilerimize, milletvekillerimize de sesleniyoruz. Urfa her zaman olduğu gibi yine ikinci sınıf muamelesi görüyor. Mardin’e varken, Diyarbakır’a varken, Gaziantep’e varken Şanlıurfa’ya yok.”

URFALI BAKAN NEBATİ’YE ÇAĞRI

Şanlıurfa’nın Meclis’te 14 milletvekili olan 2 milyon 200 bin nüfuslu bir şehir olduğuna vurgu yapan Aydınlık, Urfalı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye çağrıda bulundu. Aydınlık, “İzmir’de yaşayan 500 bin Şanlıurfalı var. Bu konuda ivedilikle bir çalışma yapılsın. Buradan Şanlıurfa’daki yerel yöneticilerimize, milletvekillerimize, valimize sesleniyoruz. Şanlıurfalı bir bakanımız da var. Bakanımızdan da özellikle rica ediyoruz. Bu sorunu ivedilikle sen çöz sayın bakanım” ifadesini kullandı.  

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum