Tepkilerden sonra ünlü modacı Urfa'ya gelmeyeceğini duyurdu;

Tepkilerden sonra ünlü modacı Urfa'ya gelmeyeceğini duyurdu

Şanlıurfa Barosu'nun Kariyer Günleri etkinliği kapsamında söyleşi için davet edilen ancak çok sayıda tepki alan Modacı Barbaros Şansal programını "Can güvenliğim yok" diyerek iptal ettiğini duyurdu....

ŞANLIURFA- Modacı Barbaros Şansal, Şanlıurfa'daki etkinliği cinsel ve dini tercihleri gerekçe gösterilerek peş peşe gelen tepkilerden sonra iptal etti.

Şanlıurfa Barosu 6 Mart 2022 Pazar günü , "Kariyer Günleri Söyleşi" isimli programına konuk olarak Modacı Barbaros Şansal'ı davet etti. Tepkiler çığ gibi büyüdü. Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi "Sapkınları Şehrimizde İstemiyoruz" diyerek açıklama yaparken, Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise "Parlak moda kariyerinin yanında sapkın eşcinsel tercihi ve ateist kimliği ile ön plana çıkmayı tercih eden Barbaros Şansal’ın @UrfaBarosu
tarafından davet edilmesi kabul edilemez. 'Terzi yamağı’ eğer baroya kayıtlı avukatlar için elbise kreasyonuyla geliyorsa bu kurumsal bir davettir, gündeme bile almaya değmez. Ancak modacılık kariyeri kisvesi altında bu şehre eşcinsel bir elbise giydirilmeye çalışılıyorsa buna hiç kimsenin gücü yetmez " sözleriyle baroya tepki gösterdi.

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de "Şanlıurfa Barosu'nun düzenleyeceği etkinlik için sapkın ilişkileri savunan sözde modacı birinin mütedeyyin insanların yaşadığı Şanlıurfa'ya davet etmesi iyi niyetle bağdaşmaz. Baroyu sağduyuya davet ediyoruz. Halkın dini ve ahlakı değerlerine hakaret eden birini davet etmesi manidardır" diyerek tepkisini dile getirdi.

PROGRAMINI İPTAL ETTİ!

Ünlü Modacı Şansal programını can güvenliği olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini duyurarak "Birkaç gündür Şanlıurfa Barosu'nun daveti üzerine, tüm yoğun programıma rağmen, hiç bir karşılık beklemeden cübbeye düğme ve cep neden olmazı anlatmak için kabul ettiğim Kariyer Günleri programımı can güvenliğimin sağlanamayacağı belli olduğundan üzülerek iptal etmek zorundayım. Teşekkür" dedi. 

ŞANLIURFA BAROSU'NDAN TEPKİLERE SERT AÇIKLAMA

Şanlıurfa Barosu da yaşanan gelişmeler karşısında bir açıklama yaparak tepkilerin farklı bir boyuta ulaştığını belirtip "Bizi kırmayıp davetimizi kabul eden, bugüne kadar saldırılara rağmen gelme iradesinde olan ancak bugün saldırıların başka bir boyuta ulaşması üzerine programı iptal etmek zorunda kalan Sayın Barbaros Şansal'a teşekkür ederiz. Saldıran bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kimi vatandaşlar tepkileri haklı bulurken kimi vatandaşlar da yapılanın doğru olmadığını savundu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum