Urfa'da çocuk onkolojisi hastalıkları uzmanı doktor göreve başladı;

Urfa'da çocuk onkolojisi hastalıkları uzmanı doktor göreve başladı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanı doktor hasta kabulüne başladı....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa, son yıllarda hastanelere yapılan yatırımlara karşın doktor kadrosunun yetersizliğiyle dikkati çekiyor. Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusuna sahip illerin başında gelen Şanlıurfa'da özellikle çocuk branşlarında ciddi eksiklik bulunuyor. Her yıl ortalama 75 bin çocuğun dünyaya geldiği kentte uzun bir süredir çocuk onkoloji uzmanı bulunmuyordu. Kentte kanser teşhisi konulan çocuklar da il dışına sevk edilmek zorunda kalınıyordu.

Son olarak Harran Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erman Dörterler, sosyal medya hesabından“Bugün lenfoma teşhisi koyduğum bir hastayı koskoca büyükşehirde Çocuk Onkoloji Uzmanı olmadığından dolayı il dışına sevk ettim” paylaşımında bulunarak eksikliği dile getirmişti.

Kanser teşhisi konulan çocukları için il dışına gitmek zorunda kalan ailelere sevindirici haber geldi. Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece, yeni atandığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başladı. Dr. Ece’nin göreve başlamasından memnuniyet duyan hasta yakınları, kentteki tek çocuk onkolojisi uzmanının kalıcı olması temennisinde bulundu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ÇOCUK HEMATOLOJİSİ VE ONKOLOJİSİ HASTALIKLARI UZMANI DR. DİLEK ECE HASTA KABULÜNE BAŞLAMIŞTIR Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi hastalıkları Polikliniğinden randevu alabilmek için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı tarafından yeşil alan eklenmesi gerekmektedir.”

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum