Halfeti ÖNDER’den 28 Şubat Açıklaması;

Halfeti ÖNDER’den 28 Şubat Açıklaması

Halfeti ÖNDER, 28 Şubat darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada 28 Şubat’ın yüzkarası olduğunu bildirdi....

Halfeti ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 28 Şubat ‘Postmodern darbe’ girişiminin yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Hakkın yanında darbelerin karşısında oldukları belirtilen Halfeti ÖNDER’in açıklamasında “28 Şubat 1997… Bugün Türkiye’nin darbe ile güne başladığı tarihin üzerinden tam 25 yıl geçti. Geriye dönüp baktığımızda 28 Şubat, diğer tüm darbeler gibi yüz karası bir dönem Türkiye için” denildi.

Açıklama, şu şekilde sürdü:

“28 Şubat sürecinde özellikle imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, üniversitelerdeki başörtülü genç kızlar, kamuda çalışan başörtülü memurlar ve dinî hassasiyet taşıyan erkekler başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin hakları gasp edilmiştir. Okullarına alınmayan imam hatip öğrencileri, üniversiteden atılan genç kızlar, ikna odalarında psikolojik baskı altına alınan öğrenciler, polis aracına doldurulup şehrin bir ucundaki ormanlık alana götürülen ortaokul öğrencileri, akademik kariyer hayalleri suya düşen gençlerin yaşadıkları hepimizin zihninde canlı bir tarih sayfası olarak durmaktadır.

Bugün 28 Şubat geride kalmış gibi görünse de darbeci ve vesayetçi zihniyet varlığını hâlâ sürdürmektedir.  Nitekim bir yandan 28 Şubat süreciyle ilgili hak ihlallerinden bahsedilirken diğer taraftan sürecin aktörlerinin ödüllendirilmesi, milletvekili listelerinde yer alması, ekranlarda akil insanlar olarak sunulması, bu kimselere çeşitli kurumlarda imtiyazlar tanınması darbeci, zihniyetin ortadan kalkmadığını ve uygun konjonktürde harekete geçebileceğini gösteriyor.”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak 28 Şubat’ta haklarına sahip çıkmak için mücadele ederek hakkın ve haklının yanında oldukları belirtilen açıklamada, “İmam hatip nesli olarak her alanda fırsat eşitliğinin ayrım yapmadan tüm gençler için uygulanmasını istiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin iradesine ipotek koymaya çalışanlarla, gençlerimizin hayallerini çalmak isteyenlerle, haklarımıza ve değerlerimize göz dikenlerle mücadele edeceğimizi beyan ediyor ve 28 Şubat’ın yıldönümünde bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: İmam hatip camiası olarak Hakkın ve halkımızın iradesinin yanında, darbelerin karşısındayız” ifadesi kullanıldı.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum