Çarşı esnafından davullu zurnalı yeni pankart;

Çarşı esnafından davullu zurnalı yeni pankart

Şanlıurfa’da kente yeni meydan kazandırmak amacıyla kamulaştırma kararıyla yıkılması gündemde olan Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafının geçtiğimiz günlerde protesto amaçlı astığı pankartlar dün gece belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Esnaf, bugün da...

Şanlıurfa'daki tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından " Özdiker Kuyumcular Çarşısı" ile ilgili kamulaştırma kararı alınmıştı.

Karar doğrultusunda Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nda  bulunan 122 iş yeri yıkılarak yerine meydan yapılması kararlaştırıldı.

Çarşı esnafı, iş yerlerinin yıkılması halinde mağdur olacaklarını belirterek seslerini duyurmak amacıyla birkaç gün önce eylem yaptı. Çarşı binasına pankartlar asan esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e tepki gösterdi.

Esnafın, “Esnafı muhatap almayan belediye başkanı istemiyoruz”, “Yıkan değil yapan belediye başkanı istiyoruz”, “Sayın Valimiz olaya el koyun”, “122 esnaf nereye gitsin başkan bize uygun yer ver” yazılı pankartların dün gece Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırıldığı öğrenildi.

YENİ PANKART AÇILDI

Öte yandan asılan pankartların toplatılmasının ardından çarşı esnafı bugün davul zurnayla yeni bir pankart astı.

“Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla savaşamazlar” yazılı dev bir pankart açan çarşı esnafı, iş yerlerine denk iş yeri istediklerini belirtti.

Çarşı esnafı ve çalışanlar daha sonra meydanda halay çekti.

FİDANCIGİL: “İKİ OTOBÜSLE CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINA GİDİYORUZ”

Özdiker Kuyumcular Çarşısı Başkanı Ahmet Fidancıgil, “Belediyemiz astığımız pankartları toplatmış. Bu mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Burada unuttukları bir şey var, o alsın, o çalsın biz asacağız, asmaktan yılmayacağız. Mücadelemiz kesinlikle devam ediyor. Neden? Çünkü haklıyız. Ekmek davasıdır, yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Bunun en sonu ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına iki otobüsle haftaya gidiyoruz. Duyan duymayana gören görmeyene söylesin” açıklamasında bulundu.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum