Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik!;

Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda meclis üyeleri arasında ‘Kuzey Kürdistan’ tartışması yaşandı....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) verdiği sağlık konulu soru önergesi sonrası meclis üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

KILIÇ: “SAĞLIK KONUSUNDA SINIFTA KALDIK”

HDP’nin verdiği soru önergesi adına konuşan partinin meclis üyesi Nahide Kılıç, “Eğitim konusunda sınıfta kaldık, sağlık konusunda da sınıfta kaldık. Urfa’da pandemi sürecinden dolayı sıkıntılar yaşandı ama burada kapatılan hastanelerimiz de vardı. Hastanelerin faaliyete geçmesini öneriyoruz. Hastalarımızın çoğu da Gaziantep’te Adana’da tedavi görmekte. Hatta yurt dışında Kuzey Kürdistan’dan gelen hastalarımız da çok fazla. İlimizde gerçekten bu hastaneler faaliyete geçtiği zaman hastalarımız daha rahat tedavi olabileceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

AK Parti Meclis Üyesi Cihan Canbeyli, Kılıç’ın konuşmasının ardından şunları ifade etti:

“2 milyon 500 bin nüfuslu Şanlıurfa’mızın seçilmiş 86 üyesiyiz ve bugün bizler Türkler, Kürtler, Araplar gibi konuşmalarımız bize hiç yakışmıyor, bizler insanız Türkiye Cumhuriyeti için buradayız.”

 

AİŞEOĞLU: “BİZ SÜREKLİ AYNI KONULARI TARTIŞMAKTAN ÇOK SIKILDIK”

Daha sonra söz alan HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu da şunları söyledi:

“Ben de Arap kökenliyim, arkadaşlarım da Kürt. Biz sürekli aynı konuları tartışmaktan çok sıkıldık. Şu milletçilik duygusundan biraz vazgeçmeleri gerekiyor. Burada birçok doktor, alanını bırakıp farklı yerlere, yurt dışına gidiyor. Biz sağlık alanında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Niye hiçbir meclis üyesi çıkıp sağlık alanında sıkıntılar var başkan ne yapabiliriz diye sormuyor. Bir meclis üyesinin kullandığı ifadeyle olay farklı yerlere getiriliyor. Niye bizim hematoloji doktorumuz yok. Bu sorunlarla ilgili kafa yoralım.”

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise, “Şehrimizle ilgili güzel hizmetler adına konuşalım. Farklı söylemler olmadan, tartışmalar yaşanmadan hareket edelim” diye konuştu.

Mecliste yaşanan kısa süreli tartışma sonrası toplantı kaldığı yerden devam etti.

 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum