Yenice Toplum Merkezi törenle hizmete açıldı;

Yenice Toplum Merkezi törenle hizmete açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Göç Örgütü’nün destekleriyle kurulan Yenice Toplum Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde yer alan merkezin açılışına; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Mehmet Sabri Çelik, İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, Concern Worldwide Ülke Direktörü Faryal Minhas, UNHCR Bölge Müdürü Andjelka Rudic, IOM Temsilcisi Fatoş Cengiz, Halid Almalati, Unfpa, Msyd-Asra, Goal, Maya Vakfı, Chance to Change temsilcileri, Mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından desteklenen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Yenice Toplum Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.



“ELİMİZİN UZANDIĞI HER BİR AİLENİN, ÇOCUĞUN HAYATI DEĞİŞİYOR”

Beyazgül, “Suriye’deki göçmen sorunu sadece bizim sorunumuz değil, Şanlıurfa’nın sorunu değil, bu bir insanlık sorunudur. Burada Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığımız bu gruplarla çalıştıktan sonra Şanlıurfa’da çok güzel hizmetler yapmaya başladı ve devam ettiriyor. Her biri için gayret ettiğimizde onun hayatı değişiyor. Elimizin uzandığı her bir ailenin, çocuğun hayatı değişiyor. Bunun içinde bu gayretlerimizi artırmak zorundayız. Bu gün birilerinin daha hayatı değişecek. Birinin daha hayatı güzelleşecek. Bu güzelliğe katkı sağlayan tüm bu güzel insanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yenice Toplum merkezinde Eğitmen Veysel Büyükkılıç gözetiminde 92 saatlik mentörlük ve drama eğitimi alan okul öncesi mezunu Kübra Yıldız, sosyoloji mezunu Hülya Akay ve Leyla Kahraman Ebeveyn Projesi hazırladı.

Açılış programında Robotik kodlama ve mentörlük kursunda başarılı olan 110 öğrenciye tablet verilirken, 50 engelliye manuel ve akülü sandalye hediye edildi. Beyazgül, daha sonra Robotik kodlama ve çeşitli kursların düzenlendiği sınıfları gezdi. Kursiyerler burada yaptıkları çalışmalarla ilgili Beyazgül’e bilgi verdi.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yenice Toplum Merkezinde; Stem Odası, Türkçe Dil, Müzik, Bilgisayar, Danışmanlık ve Yönlendirme, Robotik Kodlama ve Mentörlük kurslarında eğitimler veriliyor.



BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum