Elektrik ve gaz faturası konuşuluyor;

Elektrik ve gaz faturası konuşuluyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, elektrik ve doğal gaz faturasını konuşuyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre vatandaşın dert yandığı elektrik ve doğalgaz faturasına yapılan zamlar geri alınacak....

2022 yılının ilk gününde elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelen zam gündemden düşmüyor. 1 Ocak'ta doğal gaza yüzde 25, kademeli  fatura dönemine geçilen elektrik fiyatlarına ise yüzde 50 - yüzde 125 arasında zam yapılmıştı. İlk ayda 150 kilovatı aşan vatandaşlar iki katı gelen elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldı. Doğalgaz faturasının da iki katı gelmesiyle vatandaşlar ay sonu gelmeden kara kara düşünmeye başladı.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, vatandaşların dert yandığı doğalgaz ve elektrik zammı ile ilgili olarak "Mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı" sözleriyle savunurken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İhtiyaç olursa 150 kilovat kademeyi yükseltiriz" dedi.

Bakan Dönmez'in açıklamalarının ardından, sosyal medyada kritik gelişmeleri ve kulis haberleri önceden açıklamasıyla bilinen Ankara Kuşu isimli hesaptan bomba bir iddia geldi.

Ankara Kuşu adlı hesap, "Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilebilir" iddiasında bulundu.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum