Urfalı isimden yeni gündem: Kebapçıların piri Hz. İsmail!;

Urfalı isimden yeni gündem: Kebapçıların piri Hz. İsmail!

Türk Mutfak Sanatları Uzmanı ve TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, "Her işin bir piri var" diyerek Evliya Çelebi'nin kitabından öğrendiği bir bilgiyi paylaşarak "Hz. İsmail kebapçıların piridir" dedi....

Kebap hangi ilin yöresel lezzetidir tartışmaları süredursun Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Şanlıurfa Ramazan Bingöl, tartışmalara son noktayı koyacak bir açıklamada bulundu.

Bir TV kanalındaki programa katılan aynı zamanda Türk Mutfak Sanatları Uzmanı da olan Bingöl "Kebapçıların piri Urfalı. Hz. İsmail kebapçıların piridir" dedi.

Konunun Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsedildiğini belirten Bingöl ""Biliyorsunuz her şeyin bir piri vardır. Kebapçıların piri Urfalı. Kimdir? Hz. İsmail. Kurban geliyor Hz. İbrahim Aleyhisselam'a. Ne oluyor o kurban? Hz. İsmail kesiyor. Sonra ne yapıyor? Kebap yapıyor. Dolayısıyla Hz. İsmail kebapçıların piridir. Bunu kim yazıyor? Evliya Çelebi Seyahatname'de aynen böyle ifade eder: Terzilerin piri Hz. İdris, demircilerin piri Hz. Davut, berbercilerin piri de Selmani Pak Hazretleri. Her işin bir piri var." ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum