Maşuk’ta elektrik kesintileri karşısında bir babanın isyanı;

Maşuk’ta elektrik kesintileri karşısında bir babanın isyanı

Karaköprü’de yerleşim bölgesinin hemen dışında kırsal alanda yaşayan Yavuzkaplan ailesi son günlerdeki elektrik kesintilerine isyan etti. Baba Fırat Yavuzkaplan, 5 aylık bebeklerinin soğuk havada donma riskiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek ne yapa...

ŞANLIURFA- Yavuzkaplan ailesi Karaköprü ilçesine bağlı Maşuk’ta yerleşim bölgesinin hemen dışında kırsal alandaki evlerinde yaşıyor. Ailenin 5 aylık bir bebeği bulunuyor. Ancak aile için hayat, son günlerde havaların iyice soğuduğu ortamda yaşanan elektrik kesintileriyle çekilmez hale gelmiş durumda.

Evlerini elektrik enerjisiyle ısıttıklarını belirten Yavuzkaplan, saatlerce süren elektrik kesintileri nedeniyle donma riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Elektriklerin sürekli kesilmesinden şikayet eden Yavuzkaplan, üşüyen 5 aylık bebekleriyle ne yapacaklarını şaşırmış olduklarını kaydetti.

 “ELEKTRİK YOKSA HAYAT YOK BURADA”

Yetkililerin seslerini duyarak mağduriyetlerini gidermesini isteyen baba Yavuzkaplan, şunları söyledi:

 “Benim 5 aylık bebeğim var, köyde doğal gaz yok, ocağımız elektrikli, suyumuz kuyudan hidrofor ile elektrikle geliyor. Isınmamız elektrikli soba ve klima ile. Elektrik yoksa hayat yok burada. Yaşanan bu rezillikten dolayı küçük bir jeneratör temin ettim fakat artan akaryakıt fiyatlarından dolayı benzin yetiştirmek mümkün değil. Günde yaklaşık 250 300 TL’lik yakıt gideri var. Kar yağışının başladığı çarşamba gününden beri günde 1-2 saat kadar elektrik veriyorlar.”

“PSİKOLOJİK VE FİZİKİ SABRIN SON SAFHASINDAYIZ”

Yavuzkaplan, defalarca elektrik kesintisi için DEDAŞ yetkililerini aradığını ama geri dönüş sağlanmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dicle elektriğe her gün onlarca kayıt bırakıyorum. Durumumu insanca ifade ediyorum fakat bir sonuç alamıyorum. Sesimizi duyuramıyoruz, 5 aylık bebeğim var ne yapacağımızı şaşırdık. Psikolojik ve fiziki olarak sabrın son safhasındayız.”

“BEBEĞİM ÜŞÜYOR, ÇILDIRACAĞIM”

Çaresiz şekilde beklediğini belirten baba Yavuzkaplan, ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini kaydetti. Elektrik dağıtım şirketinin kayıt oluşturmaktan başka bir adım atmadığını ifade eden Yavuzkaplan, “Çağrı merkezi çalışanları ezber metni okuyup kapatıyor. Bizim evimizin yanında elektrik dağıtım santrali var. Fakat biz medeniyetin 1 km uzağında olduğumuz için ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Yine aradım, kayıt bıraktım ama çözüm yok. Bebeğim üşüyor, kesintiler yüzünden çıldıracağım. Burası kırsal mahalle ve kaderine terk edilmiş. Yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum