Urfa’da esnaf ayaklandı: Soygun var!;

Urfa’da esnaf ayaklandı: Soygun var!

Şanlıurfa'da yüklü miktardaki elektrik faturaları protesto eden esnaf isyan etti. Bahçelievler’de esnaf ‘SOYGUN VAR! DEDAŞ ZULMÜNE HAYIR’ pankartı açtı.  ...

Yeni yılla birlikte gelen zam yağmurunda doğal gaz ve elektriğe gelen zamlar hala gündemde. Elektriğe yüzde 130'a kadar, doğal gaza ise yüzde 25 zam yapıldı. Elektrik zamlarıyla birlikte aynı zamanda 'tarifeli' sisteme geçilmiş, 150 kwh sınırı getirilmiş, bu tüketim miktarının altındaki ve üstündeki aboneler için farklı tarifeler uygulanacağı belirtilmişti. Tarifeli sistemin ilk faturaları, gelen zammın boyutlarını da gözler önüne serdi.

Yeni tarifeli sistem ve zam, faturaları öyle etkiledi ki bir önceki aya kıyasla yüzlerce lira fazla fatura gelen vatandaş sosyal medyadan tepkisini dile getiriyor. Elektrik zammı bugün de Twitter'da 'trend topic' oldu.


URFA ESNAFI DA İSYANDA

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine Bahçelievler esnafı da yüklü gelen elektrik faturalarından dolayı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (DEDAŞ) protesto etti.

'SOYGUN VAR! DEDAŞ ZULMÜNE HAYIR' pankartı açan esnaf, yüksek gelen faturalardan dert yandı. Yetkililere çağrıda bulunan kuaför Metin Yıldıztaş, "DEDAŞ açık açık bütün esnafa zulüm etmektedir" dedi. Büyük bir haksızlık yapıldığını belirten Yıldıztaş, şunları söyledi:

"Herkes duysun istiyoruz. Bakın arkadaşlar bize en son gelen faturalar… Güya biz sayacımızın anlaşma gücünü yüzde 20 aşmışız ve bizim daha fazla fatura ödememiz gerekiyormuş. Bu bizim için haksızlık. Yüzde 127 zam istiyorlar bizden. Bu soyguna kim hayır diyecek arkadaşlar. Nerede bu devlet, nerede milletvekilleri? Kapı kapı dolaşıp oy isteyen vekiller nerede? Nerede bu şehrin valisi? Sesimizi duysunlar... Bir Allah'ın kulu yok mu bu DEDAŞ'a gücü yetecek olan? 13-14 milletvekilimiz nerede bunlar neden sorunlarımızı çözmüyorlar? Ekmekten, yemekten, giyimden kısıyoruz. Yeter artık."

Yoldan geçen sürücüler de korna çalarak esnafa destek verdi.

Esnaflar açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde iş yerlerine dönerken, söz konusu pankartın indirildiği öğrenildi.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum