YTÜ Bienali’nde Urfalı öğrencinin eseri beğeni topladı;

YTÜ Bienali’nde Urfalı öğrencinin eseri beğeni topladı

YTÜ’nün Davutpaşa Kampüsü’nde tarihi hamamda düzenlenen sergide Urfalı müzik teknolojileri bölümü öğrencisi Özgültekin’in zaman makinesi eseri yoğun ilgi gördü....

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) 19. yy’dan kalma tarihi hamam içinde düzenlenen bienalde sanat tasarım fakültesi öğrencileri başta olmak üzere mühendislik fakültelerinden öğrenciler eserlerini sergiledi.

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü içinde bulunan tarihi hamamdaki bienalde eserlerini sergileyen öğrenciler arasında Urfalı müzik teknolojileri bölümü öğrencisi Nureddin Özgültekin de bulunuyor.

3. sınıf öğrencisi olan Nureddin Özgültekin, beğeni toplayan eseriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Şanlıurfalıyım. Göbeklitepe'nin şehrinden geliyorum, sanata ve tarihe merakım da buradan geliyor. Eserim Nikola Tesla’nın ‘her cisim kendi frekansında titreşir ve diğer cisimlerin harmoniğini taşır’ teorisine dayanıyor. Ben de evrende her şeyin birbiriyle diyalog halinde olduğuna inanıyorum bu yüzden eserime ‘diyalog’ adını verdim. Küp üstünde bulunan her saat farklı zamanlarda ilerliyor ve çıkardıkları sesler bir süre sonra senkronize oluyor Bu aslında bir zaman makinesi fakat yolculuk yapmak için değil; anın farkına varmak için".


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum