Otobüs biletleri neredeyse uçak fiyatlarını yakaladı;

Otobüs biletleri neredeyse uçak fiyatlarını yakaladı

Son dönemlerde artan şehirlerarası otobüs fiyatları, neredeyse uçak biletlerini yakalamış durumda. Şanlıurfa- İstanbul arası otobüs fiyatı 250 TL iken, uçakla aynı yolculuk fiyatı 420 TL’den başlıyor. Bu durumdan hem yolcular hem de firma yetkilileri memn...

Üniversitelerin yanı sıra ilköğretim ve ortaöğretim okullarının kısa bir süre sonra tatile girecek olması şehirlerarası seyahatte hareketliliği neden oldu. Ancak gerek artan maliyetler, gerekse son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar, otobüs bileti fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu. Bu durumdan vatandaşlar da firmalar da memnun değil. Artan otobüs bileti fiyatları, bazı şehirlerde uçak biletlerini yakalamış durumda. Dolayısıyla bazı vatandaşlar uçakla seyahat etmeyi tercih etmeye başladı.

Örneğin, Şanlıurfa- Ankara arası otobüs bileti fiyatı en düşük 200 TL iken, bir hafta önceden alınan uçak bileti ise 350 TL civarında.

Şanlıurfa-İstanbul arası otobüs bileti ücreti 250 TL’den başlarken, iki şehir arasındaki uçak bileti 420 TL civarında.

Şanlıurfa-İzmir arasında ise direkt uçuşlar bulunmuyor. İki kent arasında ya Ankara ya da İstanbul üzerinden aktarma yapmak gerekiyor. Urfa ile İzmir arasında aktarmalı uçak biletinin fiyatı yaklaşık 600 TL. İki kent arasındaki en düşük otobüs bileti ücretiyse 250 TL.

Şehirlerarası otobüs firmasında çalışan İsa Baykuşlı, artan maliyetleri karşısında bilet fiyatlarının yeterli olmadığını söyledi. Bilet ücretlerinin daha da artacağını dile getiren Baykuşlı, “Artan mazot fiyatları yaktı bizi” dedi. Yükselen mazot fiyatlarının en çok kendilerini etkilediğini belirten Baykuşlı, “ Otobüsler hep zarar ediyor, bu gidişle yine zam olabilir. Böyle giderse durumumuz çok zorlaşacak. Mazot fiyatları 14 liraya yükseldi, yaktı bizi” ifadelerini kullandı.

Baykuşlı, şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına birkaç hafta önce 50 lira civarında zam geldiği bilgisini vererek, şöyle konuştu:

“Bu gidişle daha fazla artar fiyatlar. Zaten Urfa’da hava şartlarından kaynaklı uçaklar iptal ediliyor sürekli, bu aralar otobüs seferlerimiz tamamen dolu gidiyor. Vatandaşlar daha çok otobüsleri kullanıyorlar. Ama bilet fiyatları uçak biletlerine yaklaşmış durumda”.

Sinan ÖZDEMİR / BİHA- ÖZEL HABER






Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum