Göğüs ağrıları her 3 kadından 1'inde görülüyor;

Göğüs ağrıları her 3 kadından 1'inde görülüyor

Kadınların doktora en sık başvurma nedenleri arasında bulunan göğüs hastalıkları hakkında Op. Dr. Fikret İrkin uyarılarda bulundu....

Meme ağrıları her 3 kadından 1'inde hayatlarının belli dönemlerinde görülüyor. Meme hastalıkları doktora en sık başvurma nedenleri arasında bulunuyor. Genel Cerrahi Uzmanı, Op. Dr. Fikret İrkin göğüs ağrıları hakkında konuştu.

“Ağrılar Dönemsel Olabiliyor”

 Bu tür ağrıların dönemsel olup olmadığı, beraberinde şişlik ya da kızarıklık olup olmadığının önemli olduğunu vurgulayan İrkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dönemsel meme ağrıları ile beraber genelde şişkinlik ve gerginlik de olur. Stres, yağlı beslenme, kafein tüketimi, sigara kullanımı meme ağrısını ortaya çıkarabilir ya da arttırabilir. Bu dönemlerde yaygın olarak yapılan hata sütyen kullanımının bırakılmasıdır. Gerçekte bu dönemlerde sütyen sıkı olmalı, alttan destekli olmalı ve yatarken dahi çıkarılmamalıdır.”

MEMEDE KIZARIKLIK OLURSA DİKKAT!

Meme ağrısı ile birlikte memede şişlik, sertlik ya da kızarıklık olmasının tanıda önemli olduğunu kaydeden Dr. Fikret İrkin, “Çoğunlukla gergin ve sınırları net belli olmayan dolgunlukla karakterize sertlikler fibrokistik meme hastalığının göstergesi olabilir. Memedeki bağ dokusu artışı ile karakterize bu durumda meme dokusu sert, dolgun ve gergindir. Daha çok genç hastalarda olur. Bu dönemlerde yukarıda sayılan alışkanlıklardan ve beslenme tarzından uzak durulmalıdır. Meme ağrısı oluşan hastalarda en büyük korku kanser olup olmadığıdır. Bu endişe meme ağrısını arttıran bir faktördür. Güzel haber ise meme kanserlerinin sadece yüzde 5-10’un da meme ağrısı görülmesidir. Hastanın muayene edilerek bu konuda bilgilendirilmesi bile stres kaynağını yok ederek ağrının geçmesini sağlayabilir” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum