Kurtulmuş Urfa'da konuştu: “Bütün şehir hastaneleri Urfa’daki aşıyı kullanıyor”;

Kurtulmuş Urfa'da konuştu: “Bütün şehir hastaneleri Urfa’daki aşıyı kullanıyor”

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Kurtulmuş, “Türkiye’deki bütün şehir hastanelerinde Urfa’da üretilen yerli aşımızı kullanılıyor” dedi....

ŞANLIURAFA - AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca özel bir otelin toplantı salonunda 'Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması' programı yapıldı.

Programa, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Zemzem Gülender Açanal, Ahmet  Akay, Kasım Gülpınar’ın aralarında bulunduğu bazı AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti teşkilat üyeleri ve birçok vatandaş katıldı. 

Programda, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de birer konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, özellikle pandemi döneminde dünyada ve Türkiye’de yaşananlara değindiği konuşmasında, ülkedeki siyasi, ekonomik, kültür ve sosyal yaşam alanlarında gerçekleştirdikleri ve planladıkları faaliyetlerden bahsetti.

Kurtulmuş, konuşmasında Şanlıurfa’ya ayrıca değinerek kentin, Anadolu topraklarında örnek gösterilebilecek bir şehir olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, Şanlıurfa’nın, TURCOVAC aşısının da burada üretildiği için ayrıca önemli olduğunu kaydetti.


“ŞANLIURFA ANADOLU’DA ÖRNEK BİR ŞEHİR”

Şanlıurfa’nın sosyal ve kültürel bakımından örnek teşkil edilebilecek konumda olduğunu dikkati çeken

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa’ya geldiğimiz zaman koşarak, coşkuyla geliyoruz. Buradan ayrılırken de hüzünle ayrılıyoruz. Gerçekten bizi biz yapan, bizi bir arada tutan o güzel kültürümüzün bugünde en canlı şekilde yaşıyoruz. Anadolu topraklarının örnek gösterebilecek şehirlerinden birisi olan Şanlıurfa’dayız. Bütün dünyanın zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. İki yıldır yaklaşık devam eden ve tüm dünyayı etkisi altına alan sadece ekonomi değil, siyaseti, eğitimi, üretimi ve sosyal hayatı yakından ilgilendiren salgınla karşı karşıyayız. Dünyada oluşan köklü değişiklikler nedeniyle örneğin doğal gazda yüzde 350’nin üzerinde, akaryakıta ise iki katına yakın fiyat artışları oldu. Bu şartlara rağmen Türkiye dünyada büyüyen ender ülkelerden bir oldu.”



“ŞANLIURFA’DAKİ OSB’Yİ GÖSTERİN”

Muhalefeti de eleştiren Kurtulmuş, bir şeyin yapılmadığını söyleyenlere Şanlıurfa’daki yatırımları örnek göstermelerini kaydetti. Kurtulmuş, “Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) ayrılmış 83 parselin hepsi satıldı. Ayrıca yeni bir OSB genişleme alanının tesis edilmek üzere olduğunu sevinerek öğrendim. 22 arkadaşımızda 2020 yılı içerisinde fabrikalarını tamamlayarak üretime geçti. Bunlar Şanlıurfa için son derece örnek çalışmalar olmuştur. Hani bazıları diyor ya ‘hani ne yapıyorsunuz?’ Gidin Şanlıurfa’daki OSB’yi gösterin” ifadesini kullandı.



“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE URFA’DA ÜRETİLEN AŞI KULLANILIYOR”

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa son dönemlerde özellikle Türkiye’nin gurur kaynağı olan TURCOVAC aşısını da buradaki araştırma merkezinde üretildi.  Türkiye’deki bütün şehir hastanelerinde bu yerli aşımız kullanılıyor. Bu Türk ekonomisinin başarısıdır. İçinde bulunduğumuz bu coğrafyada Türkiye’nin yeniden güçlü bir Türkiye olmaktan başka bir seçeneği yoktur. Bu sadece siyasi bir tercih değil, Türkiye için bir mecburi bir istikamettir. Siz yanımızda olduğunuz sürece, siz destek olduğunuz sürece Allah’ın izniyle Türkiye’nin sırtı yere gelmez.”



KORSAN MUHALEFET ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce Türkiye İstatistik Kurumu’na sonra da Milli Eğitim Bakanlığına "baskına gittiğini" ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi hangi kamu kurumuna baskına gideceğine dair insanlarımızda endişeler var. Sayın Kılıçdaroğlu sorumlu bir ana muhalefet lideri gibi hareket etmek yerine, ana muhalefet partisinin nasıl olmasını millete göstermek yerine, korsan bir muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor. Dolayısıyla bu anlamda yapılanları milletimiz izliyor, görüyor."

Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i de eleştirdi. Özel’in Kur'an kurslarıyla ilgili sözlerine değinen Kurtulmuş, açıklamanın “son derece talihsiz ve yanlış olduğunu” kaydetti. Kurtulmuş, "Kur'an eğitimini çağ dışı olarak adlandıran bir zihniyet bu millete ait bir zihniyet olamaz. Kur'an eğitimini çağ dışı olarak gören zihniyet, esas çağ dışı zihniyet budur. Bu milletimiz, bu zihniyete pirim vermez" dedi.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum