Açanal’ın devreye girmesiyle ovaya su bırakıldı;

Açanal’ın devreye girmesiyle ovaya su bırakıldı

Şanlıurfa’da kurak geçen kış ayından olumsuz etkilenen hububat tarımı için ovada beklenen su, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Açanal’ın devreye girmesiyle yeniden bırakıldı....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da ovaya su bırakılması yönünde çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Harran Ovası’nı kapsayan bölge çiftçileri kurak geçen mevsim nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sulama kanallarını açarak su bırakmasını talep ediyordu. Suyun bırakılmaması halinde ise çiftçiler ova tarımının ciddi zarara uğrayacağını ileri sürüyordu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, DSİ yetkilileri, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile görüşme yaparak çiftçilerin sıkıntılarını ve taleplerini iletti. Görüşmenin ardından Şanlıurfa’daki kuraklık nedeniyle hububat ekili alanlara su bırakılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı duyuruldu.

Ankara’da yaptığı görüşmelere ilişkin Milletvekili Açanal, “10 günlük süre için cazibe ile sulanan alanlarda su bırakılacak. Çiftçilerden suyu idareli ve yeteri kadar kullanmalarını, devam edecek üretim sezonu için de kullanacağız” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Açanal, şunları kaydetti: “Girişimlerimiz sonucunda Şanlıurfa’daki hububat ekili alanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle sulama kanallarına su bırakılıyor. Şimdiden hayırlı olsun. Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, DSİ Genel Müdürü ve DSİ Bölge Müdürüne teşekkür ediyorum.”



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum