Hilvan’da futbol turnuvası düzenlendi;

Hilvan’da futbol turnuvası düzenlendi

Avrupa Birliği LEADER yaklaşımı kapsamında Hilvan ilçesinde kurulan Hilvan Yerel Eylem Grubu ortaokul ve liseler arasında okul spor kapsamında futbol turnuvası düzenledi....

HİLVAN- Hilvan Yerel Eylem Grubu tarafından gençleri spora yönlendirme adına yapılan futbol turnuvası, Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hilvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Hilvan Belediyesi destekleriyle düzenlendi.

Öğrencileri spora yönlendirmek, onların sosyalleşmesini sağlama adına yapılan turnuva büyük ilgi gördü.

Turnuvaya katılan bütün takımlara Hilvan Yerel Eylem Grubu malzeme desteğinde bulundu.

Toplam 20 takımın katıldığı turnuvada dereceye giren takımlara kupa verildi.

Ortaokullar arasında Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu birinci, Hilvan Ortaokulu ikinci, Mustafa Kemal Ortaokulu üçüncü, İmam Gazali İmam Hatip Ortaokulu dördüncü oldu.

Liseler arasında ise Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Şair Nabi Anadolu Lisesi ikinci, Hilvan Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz, ilçede tarım, turizm, sosyal ve kültürel anlamda proje ve faaliyetler yaptıklarını belirterek, ilçede 50 proje ve faaliyetin bazılarının şimdiden hayata geçirildiğini kaydetti.

Şimdide gençleri spora yönlendirme ve onların sporla tanışmalarını sağlamak adına futbol turnuvası düzenlediklerini kaydeden Yavuz, şunları ifade etti:

“Kırsalda olan okullarımızın spor malzemelerinin eksik olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimize vereceğimiz malzeme desteği öğrencinin hayata bakış açısını değiştireceği gibi geleceğin sporcu bireylerinin alt yapısına da vesile olacak bir çalışmaya ön ayak olmak istedik. Bundan dolayı Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak futbol turnuvasında 20 takım ve 250 öğrenciye forma, tozluk, ayakkabı ve futbol topu verdik. Turnuvada dereceye giren öğrenci ve takımlara kupa ve madalyalarını takdim ettik. İleride gençlerimizi bilimle buluşturma adına birçok projeyi hayata geçireceğiz. Hilvan ilçemiz için daha çok yapacağımız projelerimiz var.”

Yavuz, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum